Index Vakbarát Hírportál

Győztes gólt rúgott, majd beállt a kapuba védeni a Sevilla csatára

2020. július 7., kedd 08:45

A spanyol bajnokság 34. fordulójának hétfői játéknapján a negyedik helyen álló Sevilla a 17.  Eibart fogadta. Ránézésre sima meccs volt; ha szűkösen is, a Sevilla hozta a kötelezőt, 1-0-ra nyert hazai pályán.

A meccs utolsó perceiben azért volt miért izgulniuk. A hosszabbításban megsérült  a kapusuk, Tomáš Vaclík, akinek a helyére az egyik mezőnyjátékosnak kellett beállnia, mivel addigra elhasználták mind az öt cserelehetőségüket.

Az a Lucas Ocampos vállalta a feladatot, aki az 53. percben megszerezte a vezetést a Sevillának. 

Az argentin támadónak akadt is dolga: a 101. percben egy bedobás utáni kavarodásban az Eibar előrehúzódó kapusának közeli lövését kellett védenie. Még egy nagy lehetősége volt az Eibarnak az egyenlítésre, de az egyik Sevilla-védő ki tudta vágni a labdát a gólvonalról. A bíró nem sokkal ezután lefújta a meccset, maradt az 1-0, Ocampos góljával nyert a Sevilla.

A 25 éves Ocampost tavaly nyáron vette meg a Sevilla a francia Olympique de Marseille-től, eddig összesen 13 gól lőtt, amivel ötödik helyen áll spanyol góllövőlistán. 

Győzelmével a Sevilla megerősítette negyedik helyét a bajnokságban, a harmadik Atlético Madrid csupán 2 ponttal előzi meg. Az Eibar újabb vereségével maradt a 17. helyen, 6 pont az előnye a már kieső helyen álló Mallorcával szemben. A spanyol bajnokságból még négy forduló van hátra, a Real Madrid áll az élen, négy ponttal előzi meg a Barcelonát. 

Rovatok