Index Vakbarát Hírportál

Harapás Leccében, Juve-verés Milánóban

2020. július 8., szerda 00:35

A Serie A két éllovasa lépett pályára ma este, igaz, nem egymás ellen: a második Lazio a forduló előtt 18., azaz kiesőhelyen álló Leccéhez ment három, könnyen beszerezhető pontért, a Juventus meg a Milan vendégeként igyekezett növelni előnyét a bajnokságban.

Egyik sem jött össze.

A sérültektől a kampós fűszálig mindenre hivatkozhat a Lazio edzője, ha meg akarja magyarázni a 2-1-re elvesztett meccsüket, de felesleges lenne, hiszen a liga leggyengébb védelmének (71 kapott gól) csak be lehetett volna lapátolni vagy kettőt. A Lazionak azonban ezen a meccsen semmi nem jött össze. A harmadik percben kaptak ugyan egy gólt, de mákjuk volt, mert a bíró kezezés miatt nem adta meg az egyébként tök szabályos találatot. Sőt, az ötödik percben ők lőttek egyet, és onnantól úgy voltak vele, hogy akkor ezzel meg is lennének, és elkezdtek pőcsikélni.

A Lecce nem zuhant meg - hová zuhanhatsz 71 kapott góllal, a kiesőzónában sírdogálva, ugye - és fordítottak, de úgy, hogy még egy büntetőt is kihagytak: Mancosu már majdnem nekifutott a labdának, amikor a bíró elment videózni, és két percig vissza sem jött - ez annyira megzavarta a játékost, hogy hiába hagyták helyben az ítéletet, fölé bombázott. A szünet után két perc telt csak el, amikor a Lecce fordított, és onnantól csak az eredmény tartására figyeltek. A 92. percben a Lazio spanyol védője nem bírta tovább a feszültséget, és beleharapott egy hazai játékosba, amiért azonnal piros lapot kapott.

A Lazio tehát maradt 68 ponton a 75 pontos Juventus mögött, és sűrűn imádkozhattak, hogy az AC Milan ne vegye lazán a meccset, mert tízpontos hátrányt már nemigen lehetne behozni a hátralevő hét meccsen. A Juventus nem úgy kezdte a meccset, ahogy egy bajnokesélyesnek kell, és kvázi lelazsálták az első 45 percet, amihez a Milan remek partnernek bizonyult.

Aztán mintha a szünetben mondtak volna a játékosoknak valamit, a 47. percben Rabiot, az 53.-ban C. Ronaldo talált be, és úgy tűnt, a Juve hozza a meccset.

Erre jött egy ötperces Juve-rövidzárlat és Milan-feltámadás, aminek során Ibrahimovic először 11-esből talált be a 62. percben, majd előkészítette Kessie gólját a 66.-ban, a fordítást viszont már rábízta Leao-ra és a Juve kapusára, aki úgy kapott a rövidre egy gólt, ahogy azt nagyon nem szabadna. A Juve kinyílt és ment előre, a Milan meg kontrázott, és a 80. percben Rebic is lőtt egy gólt, hogy teljes legyen a siker, és kvázi nyílt maradjon a bajnokság.

Rovatok