Index Vakbarát Hírportál

Fejbe rúgta a védőt, de megúszta a kiállítást Jamie Vardy

2020. július 8., szerda 14:11

Az angol futballbajnokság, a Premier League 34. fordulójában az Arsenal 1-1-es döntetlent játszott a Leicester Cityvel, ám a mérkőzés nem Pierre-Emerick Aubameyang vagy Jamie Vardy góljáról marad emlékezetes, hanem inkább Chris Kavanagh játékvezető véleményes döntéseiről.

Az első félidő végén a Leicester csatára, Jamie Vardy egy ütközés után fejbe rúgta az Arsenal világbajnok német védőjét, Shkodran Mustafit, akinek az arcán mély sebet is hagyott a stoplija. Ennek ellenére Kavanagh nem látott szabálytalanságot, és a videóbíró (VAR) segítségével sem nézték vissza a jelentet, így Vardy még sárga lapot sem kapott.

Az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta szerint viszont a Leicesternek a második félidőtől emberhátrányban kellett volna játszani, ehelyett viszont az Arsenal került emberhátrányba a 75. percben. Az alig négy perce becserélt Eddie Nketiah-t a VAR alapján azonnal kiállították egy olyan szabálytalanságért, amiért a játékvezető először csak sárga lapot adott neki.

Az emberelőnybe került Leicester a 84. percben egyenlített Vardy góljával, akinek lehet, hogy ekkor már a pályán sem kellett volna lennie. „Az előző szezonban egyszer sem láttam, hogy a játékvezetők ellenőrizték volna a képeket. Nem értem a  szabályt, de nem tehetek semmit” – fakadt ki Arteta a meccs után. Az Arsenal 50 ponttal a 7. helyen, az 59 pontos Leicester City pedig a BL-indulást érő 4. helyen áll a bajnokságban.

Rovatok