Index Vakbarát Hírportál

A világbajnok Özil lett a világ legjobban fizetett futballturistája

2020. július 10., péntek 10:35

Amióta újraindult az angol Premier League, az Arsenal egyik legjobban fizetett játékosa, Mesut Özil még nem lépett pályára, sőt a keretben sem volt a legutóbbi négy játéknapon. A csapattal rendre elutazik, és ott ül a lelátón, miközben esély sincs arra, hogy beálljon.

A világbajnok német középpályás 350 ezer fontot (138 millió forintot) keres hetente, és nincs sok esély arra, hogy a hétvégi Tottenham elleni rangadón a pályán legyen. Az Arsenal korábbi legendája, Paul Merson a Sky Sportson elég keményen kritizálta a játékost.

"Ha nincs nála a labda, a világ egyik legrosszabb játékosa. Mondjatok egy rosszabbat nála"

- jelentette ki Merson. A labdabirtoklásra épülő csapatjátéknál hasznát lehetne venni, de most érdektelen. Az Arsenal hazai pályán úgy játszott 1-1-et a Leicesterrel, hogy csak 38 százalékban volt náluk a labda. 

A 31 éves Özil nem illik bele a spanyol edző, Mikael Arteta 3-4-3-as játékrendszerébe, de mivel rengeteget keres, ezért a középpályásnak eszébe sincs elmenni az Arsenaltól, hiszen a szerződése 2021-ig szól.

"Nem hiszem, hogy boldog mostanában, hiszen nem játszik, aki pedig kiszorult a csapatból, az csalódott és sértődött" - magyarázta Arteta.

Özilnek ajánlatai lennének Törökországból és az Egyesült Államokból is, az a kérdés, akarja-e ő még építeni a karrierjét, vagy a napernyő alatti időszakkal is megelégszik.

Rovatok