Index Vakbarát Hírportál

A Norwich a Premier League kiesőrekordere lett

2020. július 11., szombat 16:11

A Norwich City futballcsapata rekordot állított fel a Premier League-ben, de nincs oka az ünneplésre. A klub ötödjére esett ki az angol első osztályból, minden más búcsúzónál többször. A bajnokság 35. fordulójában a West Ham United verte 4-0-ra a Norwich Cityt. 

A Norwcich-nak nem sok reménye volt már a bennmaradásra, a biztos bennmaradók is tíz ponttal álltak előtte, tehát egyetlen vereség sem fért volna bele az utolsó négy fordulóban az utolsó helyen álló klubnak.

A Norwich szempontjából elég gyengén sikerült a kezdés, mert a West Ham már a 11. percben megszerezte első gólját, majd a félidő végén már 2-0-ra ment. Mindkét találatot Michail Antonio szerezte pontrúgás végén. A Norwich nem tudott felállni, a második félidő elején eldőlni látszott a sorsa, az 54. percben Antonio már mesterhármasnál járt egy furcsán összehozott góllal. A kiugró csatár először megpróbálta átemelni a kapust, ami nem jött össze, de szerencséjére hozzápattant a labda, és egy fejessel betalált. Húsz perccel később pedig a negyedik gólját is megszerezte. 

A West Ham a győzelemmel nem tudott feljebb lépni, maradt a bajnokság 16. helyén, a 34 ponttal jelenleg még David Moyes csapatának sem biztos a bennmaradása.

Premier League, 35. forduló:

Rovatok