Index Vakbarát Hírportál

Másfél év után először nem nyert otthon a Liverpool

2020. július 11., szombat 18:27

A már bajnok Liverpool hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Burnleyvel a Premier League 35. fordulójában, és ezzel egy nagy sorozatnak lett vége.

A meccsen a Liverpool szerezte meg a vezetést, Robertson talált be a 34. percben, de sok helyzetet kihagyott. Volt esélye rá, de nem tudta eldönteni a meccset az első félidőben. Jórészt a remekül védő Burnley-kapusnak, Nick Pope-nak köszönhetően. A 69. percben aztán Jay Rodriguez egyenlített. 

Az Anfield Roadon immár 58 Premier League-mérkőzésen veretlen Liverpool több mint másfél év után veszített pontokat otthon, legutóbb 2019 januárjában a Leicester City ért el 1-1-es döntetlent, azóta Jürgen Klopp csapata 24 hazai PL-meccsét nyerte meg. A Poolnak jó esélye volt arra, hogy az első olyan PL-csapat legyen, amelyik mindegyik hazai meccsét megnyeri egy szezonban, 16 győzelem után szakadt meg a sorozata.

A Liverpoolt a hátralévő három fordulóban az motiválhatja még, hogy megdöntse a Manchester City 2017/18-as szezonban elért százpontos rekordját. Ehhez mindhárom meccset meg kell nyernie a Liverpoolnak. 

Premier League, 35. forduló:

később:

Sheffield United-Chelsea 18.30

Brighton-Manchester City 21.00

Rovatok