Index Vakbarát Hírportál

Sterling cirkuszba illő góllal adta meg a kegyelemdöfést

2020. július 11., szombat 23:06

A Manchester City 5-0-ra legyőzte a Brightont a Premier League 35. fordulójában, és már biztosan második helyen fejezi be a bajnokságot, mindehhez a Chelsea veresége is hozzájárult. Sterling mesterhármassal és egy lehetetlen góllal zárta a meccset.

A harmadik helyen álló Chelsea elég simán, 3-0-ra kikapott a Sheffield Unitedtől, így az eleve kilencpontos hátránya csak nőhetett. 

A ManCity élt is a lehetőséggel a 15. Brighton ellen, és szép gólokkal ütötte ki az ellenfelet. Az első találat Sterlingé volt, 18 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot. Az első félidő végén egy szögletet Rodri próbált kapura csúsztatni, de ez nem jött össze neki, a gólvonal előtt viszont Gabriel Jesus kotort bele a labdába, és összejött a gól.

A második félidő elején elég gyorsan eldőlt a meccs, az 53. percben Sterling fejezett be egy közeli fejesgóllal egy jól felépített támadást, majd három perc múlva Bernardo Silva talált be. Először a 16-osról próbálkozott, de ezt a lövést még védte Ryan kapus. A lecsorgó labdát Gabriel Jesus halászta el elég erőszakosan a kapus elől, aztán Silva közelről már nem hibázott. 

A meccs hajrájában Sterling a mesterhármast is összehozta egy cirkuszba illő góllal. A bal oldalon próbált meg betörni, a labda felpörgött mellette, ő közben elesett a védő mellett, de a visszahulló labdát fektében is a kapuba csúsztatta.

A Manchester City a győzelmével 72 pontos, a hátralévő három fordulóban már egyik csapat sem érhet utol. A Brighton a 15. helyről legfeljebb egy helyet tud feljebb lépni, de a kiesés már nem fenyegeti. 

Premier League, 35. forduló:

    vasárnap játsszák:

    hétfőn játsszák:

Borítókép: Sterling estében is a kapuba fejelt (Adam Davy/AFP)

Rovatok