Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona versenyben maradt a bajnoki címért

2020. július 11., szombat 21:41

A Barcelona a Real Valladolid 1-0-s legyőzésével versenyben maradt a spanyol bajnoki címért. Az élen álló, de jelenleg egy meccsel kevesebbet játszó Real Madrid mögött egypontos hátrányban van a katalán csapat 36 forduló után. 

A Barca egy esetleges vereséggel könnyű helyzetbe hozhatta volna a Madridot, ami egy győzelemmel két körrel a vége előtt bajnoki címet szerezhetett volna.

A Valladolid ellen a Barcelona változtatott bevett kezdőcsapatán, Luis Suárez a kispadon kezdett, Setien edző a többször mellőzött Antoine Griezmannt tette a csatársorba. A francia támadó az első félidőben nem alkotott nagyot, két nagy helyzetben is átgyalogolt  labdán.

A 15. percben viszont Arturo Vidal nem követte el ezt a hibát, amikor a védelem mögé belépve Lionel Messitől kapott egy jó passzt. Vidal egyből keresztbe lőtt 10 méterről, és a jobb alsó sarokban kötött ki a labda, 1-0-ra vezetett a Barcelona. Messi a gólpasszal újabb fejezetet nyitott a legek között. Ő az első a spanyol bajnokságban, aki legalább húsz gólt és húsz gólpasszt ért el egy szezonban. Legutóbb húsz gólpasszig egykori csapattársa, Xavi jutott el, még a 2008/09-es idényben sikerült ez neki, míg az öt top ligát tekintve Thierry Henry jutott el 20 gólpasszig, 2002-ben érte el ezt az eredményt a Premier League-ben.

A Real Valladolid az első félidő végén kétszer is nagy helyzetbe került Keke Perez révén, de nem született belőle gól.

A második félidőben is voltak remek lehetőségei a hazai csapatnak, a 60. percben Unal Emel fejesét kellett védenie Ter-Stegen kapusnak, Nacho is próbálkozott, de nem volt meg az átütő erő a Valladolidban. A Barcelonának is volt pár kísérlete, de nem sikerült újabb gólt szereznie. 

A Barca a győzelemmel 79 pontos és a második helyen áll, míg a Real Valladolid 39 ponttal a 14.

A harmadik Atlético Madrid Mario Hermoso kiállítása miatt ugyan több mint fél órát emberhátrányban futballozott, mégis Diego Costa góljával 1-0-ra legyőzte a vendég Real Betist.

La Liga, 36. forduló:

vasárnap játsszák:

hétfőn játsszák:

Rovatok