Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo 90. perces 11-esével mentett pontot a Juventus

2020. július 12., vasárnap 00:00

Kettő-kettes döntetlennel zárult az olasz futballbajnokság 32. fordulójának rangadója, a Juventus–Atalanta, amin a vendégcsapat kétszer is előnyben volt.

Mivel délután a Lazio 2-1-re kikapott a Sassuolótól, az Atalanta esélyt kapott arra, hogy egy győzelemmel a második helyre lépjen előre, és faragjon a hátrányán a Juventusszal szemben. A Juventus pedig egy győzelemmel tízpontos előnybe kerülhetett. 

A még a Bajnokok Ligájában is versenyben lévő Atalanta kezdte jobban a meccset, a 16. percben egy kontrából vezetett eredményes támadást. A középpályán Freuler szerzett labdát, majd Gómez forgatta meg a védőket, végül Zapata lépett ki, és lőtt a bal alsó sarokba.

 Az Atalanta előnye az 55. percig tartott. Dybala lövésébe az atalantás De Roon kézzel ért bele a 16-oson belül, az ezért járó büntető pedig Cristiano Ronaldo lőtte be.

 A 80. percben újra előnybe került az Atalanta, amikor egy rossz labdakihozatalt megbüntetett. A kontrát a csereként beállt Malinovszkij fejezte be nagy lövéssel.

Úgy tűnt, hogy a Juventus vereséget szenved, de a 90. percben újra büntetőhöz jutott. Egy szöglet után Muriel kezére pattant a labda, az ezért járó 11-est pedig ismét Ronaldo lőtte be, és ezzel lett 2-2.

A Juventus így 76 pontos lett, nyolc ponttal megy a második Lazio, és kilenccel a harmadik Atalanta előtt.

Serie A, 32. forduló:

    vasárnap játsszák:

hétfőn játsszák:

Rovatok