Index Vakbarát Hírportál

Letartóztattak egy 12 éves fiút, mert rasszista üzeneteket küldött egy futballistának

2020. július 12., vasárnap 20:31 | aznap frissítve

Angliában a rendőrség letartóztatott egy 12 éves fiút, aki rasszista üzeneteket küldött a Crystal Palace elefántcsontparti futballistájának, Wilfried Zahának, írja az Independent.

Vasárnap a kiesés elől menekülő Aston Villa 2-0-ra legyőzte a Crystal Palace-t az angol bajnokság 35. fordulójában. A mérkőzés előtt egy 12 éves Aston Villa-drukker több gyalázkodó üzenetet is küldött a Crystal Palace játékosának, akit rasszista megjegyzések kíséretében arra szólított fel, nehogy gólt lőjön a csapatának.

A Crystal Palace közleményt is kiadott az inzultus miatt, a csapat menedzsere, Roy Hodgson szomorúnak tartja, hogy egy meccsnapon a játékosának ilyen üzenetekre kellett ébrednie. A fiú tettét gyávaságnak és megvetendőnek tartja. A történteket a Premier League és az Aston Villa is teljességgel elfogadhatatlannak tartja.

Nem sokkal később a West Midlands-i rendőrség meg is találta a solihulli fiút, és délután közleményt adtak ki az ügyben. „Riasztást kaptunk egy olyan rasszista üzenetsorozat miatt, amelyet ma egy játékosnak küldtek, és miután kivizsgáltuk az ügyet, letartóztattunk egy fiút” – írta a rendőrség.

Rovatok