Index Vakbarát Hírportál

9-0-s győzelemmel hangolt a BL folytatására a PSG

2020. július 13., hétfő 08:50

Barátságos mérkőzésekkel igyekszik formában tartani magát a Paris Saint-Germain a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának visszatérése előtt, a francia bajnokság idő előtti lezárása miatt ugyanis játék nélkül maradnának az Atalanta elleni, augusztus 12-i negyeddöntőig.

Vasárnap ezért a francia másodosztályban szereplő Le Havre ellen álltak ki, és hogy jelezzék, valóban a formában maradás a cél, Kylian Mbappé. Mauri Icardi, Neymar, Ángel di María és Marquinhos is ott volt a kezdőcsapatban többek között.

Ezek után nem meglepő, hogy kiütéses győzelemmel zártak – már a félidőben 5-0-ra vezettek, aztán a 60. percig úgy rúgtak még 4 gólt, hogy a szünetben Mitchel Bakker kivételével mind a 10 játékosát lecserélte Thomas Tuchel. A 60. percben aztán behúzta a kéziféket a PSG, megelégedtek a 9-0-s sikerrel.

A gólokon Icardi (2), Neymar (2), Mbappé, Idrissa Gueye, Pablo Sarabia, Arnaud Muinga és Pablo Sarabia osztoztak. A kilenc találatból leginkább Neymar első gólja emelhető ki (a másodikat büntetőből lőtte), ennél Ángel di María külsővel adott neki gólpasszt úgy 30-40 méterről, de az akció végére még egy kis cselezés is belefért Neymartól.

Neymar gólja a Le Havre ellen

A Le Havre-ban már nem volt ott Bese Barnabás, akinek korábban lejárt a szerződése.

Rovatok