Index Vakbarát Hírportál

Zidane üvöltött, a Real balhátvédje irtó nagy gólt lőtt

2020. július 14., kedd 08:47

Hétfő este fontos győzelmet könyvelhetett el a Real Madrid a spanyol bajnokságban, 2-1-re nyert a Granada ellen. Ezzel 36 forduló után, két körrel a vége előtt 83 pontja van, míg a Barcelona 79 pontnál tart, vagyis még egy győzelemmel Zinedine Zidane csapata megnyeri a bajnokságot.

"Üvöltöttem a meccs után, kiszakadt belőlem a feszültség. Nem előrehozott ünneplés volt ez, csak boldog voltam. Nagyon fontos három pont volt, és a játékosaim nagyon jól teljesítettek. Minden bajnokságnak úgy indulunk neki, hogy szeretnénk az első helyen lenni, de még nem értünk célba" - idézte a Marca a francia edzőt.

Szóba került ezúttal is a walesi szélső, Gareth Bale, aki egészséges, de ennek ellenére nem játszott. Eden Hazard sem került a pályára, a kispadon töltötte a teljes meccset. Zidane csak kettőt cserélt, nagyon jónak kell lenni szerinte, hogy megbontsa a jól működő csapatot.

A Real Ferland Mendy találatával szerzett vezetést, az előrelopakodó balhátvéd a vonal felé vitte a labdát, de éles szögből keményen a léc alá bombázott, amivel már a tizedik percben vezetéshez juttatta csapatát.

Mendy bombagólja

Hat perccel később Benzema a szélen kapott egy indítást, befelé indult el, és az ötös sarkáról csavart a bal felsőbe. A Granada az 50. percben szépített, amivel megszakította a madridiak bekapott gólok nélküli sorozatát, de pont nem járt ezért a gólért.

A Real csütörtökön a Villarrealt fogadja, majd a vasárnapi zárófordulóban a Leganeshez megy. A madridiak állnak még a BL-ben is, igaz, nincsenek könnyű helyzetben, mert a Manchester Citytől 2-1-re kikaptak, a visszavágót augusztus elején rendezik Angliában.

Rovatok