Index Vakbarát Hírportál

A félidőben már 7-0-ra vezetett a járvány alatt csődbe jutott csapat

2020. július 15., szerda 13:33

Hatalmas vereségbe futott bele az angol másodosztályban szereplő Hull City: 8-0-ra kaptak ki a Wigan Athletic vendégeként kedden. Már a második percben vezetett a Wigan, az első gólt további hat követett az első félidőben. A második félidőben visszavett a Wigan, már csak egy gólt rúgtak. A 22 éves Kieran Dowell három gólig jutott a gólzáporos meccsen. 

A mostani a Wigan történetének legnagyobb arányú bajnoki győzelme, 2017-ben „csak” 7-0-ra tudták legyőzni az Oxford Unitedet. A 8-0-s siker nagy lökést adhat a nehéz helyzetben lévő Wigannek: a klub csődöt jelentett a járvány alatt, emiatt levontak tőlük 12 pontot. Ennek ellenére tartják a biztos bennmaradást jelentő 13. helyüket. 

A Hull legutóbb 1911-ben kapott nyolc gólt egyetlen bajnoki meccsen, akkor a Wolves páholta el őket. 

A másodosztályú bajnokság rekordját szintén egy 8-0-s győzelem tartja, 2014-ben a Bournemouth a Birmingham Cityt semmisítette meg. 1987 óta először tudott az otthon játszó csapat legalább nyolc gólt szerezni a Championshipben: akkor a Manchester City 10-1-re nyert a Huddersfield ellen. 

A Hull Citynek ez volt az idénybeli 23. veresége, de valószínűleg a legfájóbb. A szebb napok látott csapat 22. a bajnokságban, egy pontra vannak a bennmaradást jelentő 21. helytől. Legutóbb 2005-ben jártak a harmadik ligában, de egyre nagyobb az esély arra, hogy a szezon végén visszacsúsznak oda, pedig 2008 és 2015 között még a Premier League-ben is szerepeltek. 

Rovatok