Index Vakbarát Hírportál

Visszafogottan ünnepli majd 34. bajnoki címét a Real Madrid

2020. július 15., szerda 10:18

A Real Madrid négy pont előnnyel vezeti a spanyol bajnokságot az FC Barcelona előtt; ha csütörtökön nyernek a Villarreal ellen, az utolsó forduló eredményétől függetlenül bajnokok. Története során 34. alkalommal nyerheti meg a spanyol bajnokságot a Real, legutóbb 2017-ben voltak bajnokok, az elmúlt két évben a Barcelona ünnepelhetett. 

A madridi klub arra kérte a szurkolókat, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel visszafogottan ünnepeljék az újabb bajnoki címet, ne gyűljenek össze a megszokott helyeken, rendhagyó módon a focisták sem mennek ki ünnepelni a városba, írja az MTI. Az európai országok közül Spanyolországban regisztrálták a második legtöbb koronavírusos esetet, több mint 300 ezret, a halálos áldozatok száma meghaladja a 28 ezret. 

Volt már rá példa, hogy a szurkolók figyelmen kívül hagyták a járványhelyzetet: a Napoli-szurkolók tömeges ünneplést rendeztek a város utcáin, miután csapatuk megnyerte az Olasz Kupát, a PSG és a Dortmund zárt kapus Bajnokok Ligája-meccsén a francia szurkolók a stadionon kívül gyűltek össze, még a játékosok is kimentek közéjük. Nem kell Olaszországig vagy Franciaországig menni hasonló esetért: a Magyar Kupa-döntőn a Honvéd szurkolói sem tartották be az előírásokat.

Rovatok