Index Vakbarát Hírportál

A világbajnok csatár csukafejesével gyűrte le a biztos kiesőt a Chelsea

2020. július 15., szerda 08:48

A Premier League 36. fordulójának keddi meccsén a Chelsea a Norwich Cityt fogadta. A Chelsea harmadik helyen áll a bajnokságban, nagy harcban van a Leicester Cityvel és a Manchester Uniteddel, a forduló előtt mindössze egy ponttal előzték meg üldözőiket. Az előző fordulóban nagy meglepetésre 3-0-ra kikaptak a Sheffield Unitedtől, ezért a Norwich ellen nem fért bele egy újabb pontvesztés.

Frank Lampard csapata hatalmas fölényben játszott az utolsó helyen álló Norwich ellen, a Chelsea-nek összesen 22 kapura lövése volt a 90 perc alatt, míg a vendégeknek csupán kettő, és egyik sem találta el a kaput. A gólok számában nem mutatkozott meg a különbség, a Chelsea 22 lövéséből egyetlen gól született: az első félidő hosszabbításában a francia Olivier Giroud volt eredményes, akrobatikus mozdulattal, előrevetődve fejelt gólt. 

Giroud remek formában játszik a PL újraindulása óta, a Norwich ellen már a negyedik gólját szerezte.

Ami azért nagy szó, mert az egész szezont nézve csak hat gólja van a 33 éves világbajnok csatárnak, négyet lőtt az utolsó nyolc meccsén. 

Győzelmével a Chelsea megerősítette dobogós helyét, a londoni csapatnak még két meccse van a bajnokságban, a következő fordulóban a bajnok Liverpoollal játszanak, utána pedig a 6. helyen álló Wolverhamptonnal. A Norwich helyzetén nem változtatott az újabb vereség, a hétvégén biztossá vált, hogy a szezon végén kiesnek a PL-ből. 

Premier League, 36. forduló, szerdai játéknap:

Rovatok