Index Vakbarát Hírportál

Guardiolát legyőzte a tanítványa, az Arsenal az FA-kupa döntőjében

2020. július 18., szombat 22:46

Szombat este rendezték az angol FA-kupa egyik elődöntőjét, és a tavalyi győztes Manchester City alulmaradt az Arsenallal szemben a Wembley-ben. A londoniak kezdték jobban a meccset, Lacazette lesgólja után Aubameyang került ziccerbe, de akkor még középről hibázott.

Aubameyang labdáját besegíti a kapufa

A 19. percben viszont már nem, Pepe keresztbe lőtt labdájára nagyszerűen érkezett a hosszú oldalon a gaboni csatár, és a kapufa segítette be a hálóba a labdáját.

A fordulás után többet volt a labda a Citynél, folyamatosan alakította ki a helyzeteket, de ezek sorra kimaradtak. Egy tizenegyesgyanús esetet a videóbíróra bíztak, de a büntető elmaradt Mustafi belépője után. Az Arsenal ezek után, a 71. percben tökéletesen fejezett be egy kontrát, Aubameyang kitűnő indítást kapott, rávitte a kapusra a labdát, és Ederson kapus lábai között higgadtan a kapuba gurított.

Az Arsenal spanyol edzője, Mikel Arteta első trófeáját nyerheti, tavaly decemberig ő volt Guardiola segítője a City-nél. Az Arsenal zsinórban hétszer kapott ki riválisától, a kupaelődöntőben azonban fordult a kocka.

A másik elődöntőben a Manchester United a Chelsea-t fogadja. A City még áll a BL-ben, 2-1-re nyert a Real ellen idegenben.

Rovatok