Index Vakbarát Hírportál

Két ajándékgóllal jutott be az FA-kupa döntőjébe a Chelsea

2020. július 19., vasárnap 21:17

Vasárnap rendezték az FA-kupa második elődöntőjét, a Chelsea és a Manchester United játszott egymással. A másik ágon az Arsenal jutott be a döntőbe, miután szombaton 2-0-ra legyőzte a Manchester City-t. A MU várhatta kedvezőbb előjelekkel a meccset; utoljára 2018-ban kaptak ki a Chelsea-től,  akkor viszont egy FA-kupa-döntőt buktak el a londoni csapat ellen. Ole Gunnar Solskjaer kezdőcsapatából hiányzott Paul Pogba és Anthony Martial is, mindketten cserék voltak. 

Az első félidő nem hozott nagy izgalmakat, egyik csapat sem jutott el komoly helyzetekig, a MU főleg kontrákra játszott. A félidő végén percekig állt a meccs, a Manchester United játékosát, Eric Baillyt kellet ápolni. A védő saját csapattársával, Harry Maguire-el fejelt össze, hosszú ápolás után hordágyon vitték le a pályáról. Nagyon peches az elefántcsontparti játékos: több hónapos kihagyás után tért vissza a Chelsea ellen, erre egyből megsérült. Maguire folytatni tudta a meccset, pedig őt is ápolni kellett, kötésben játszott tovább. 

Maguire és Bailly összefejelése:

Ezzel még nem volt vége a történéseknek, a hosszabbítás 11. percében megszerezte a vezetést a Chelsea: Olivier Giroud tette bele a lábát egy oldalról jövő beadásba. 

Alig kezdődött el a második félidő, máris kettőre növelte előnyét a Chelsea: a 46. percben Mason Mount nem túl erős lövését nézte be csúnyán David De Gea. A spanyol kapus először védett az FA-kupában, korábbi fordulókban a második számú kapus, Sergio Romero kezdett. Hiába állt be Paul Pogba és Mason Greenwood a Manchesterbe, újabb gólt a Chelsea szerzett, a 74. percben Maguire ért bele szerencsétlenül Marcos Alonso beadásába. A 85. percben Martialt rúgták fel a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Bruno Fernandes értékesítette. 

Az utolsó öt percben már nem változott az állás, 3-1-es győzelmével a Chelsea jutott be a döntőbe, ahol az Arsenal lesz az ellenfele. A Manchester United 19 tétmeccs után kapott ki újra. 

Frank Lampard első szezonját tölti a Chelsea edzőjeként, rögtön kupadöntőt játszhat.

Az FA-kupa döntőt augusztus 1-én rendezik a Wembley-ben, zárt kapuk mögött. 

Rovatok