Index Vakbarát Hírportál

Nagy szívességet tett José Mourinho csapata a Manchester Unitednek

2020. július 19., vasárnap 18:58

A Premier League utolsó előtti fordulójának vasárnapi játéknapján a Bajnokok Ligája-indulásra hajtó Leicester City a Tottenhammel találkozott. José Mourinho csapata már a 6. percben vezetett, igaz, szerencse is kellett a gólhoz: a koreai Szon Hung Min lövése megpattant az egyik Leicester-védőn, a kapus a másik irányba vetődött.

A 37. percben egy gyors kontra végén Harry Kane volt eredményes. Három perccel később már 3-0 volt a Tottenhamnek, megint az angol csatár lőtt gólt: a tizenhatos széléről csavarta be a hosszú sarokba, Kasper Schmeichel hiába vetődött. 

A 81. percben megrúgta harmadik gólját is Kane, de a bíró les miatt elvette tőle, jogosan. A meccs állása már nem változott a későbbiekben, a Tottenham 3-0-ra nyert, és ezzel ideiglenesen feljött az Európa Liga-indulást érő 6. helyre. A Leicester City negyedik helye viszont veszélybe került az újabb vereséggel: ha a szintén 62 pontos Manchester United szerdán pontot szerez a West Ham ellen, akkor megelőzi őket. 

A játéknap másik meccsén a kiesés elől menekülő Bournemouth a tabella közepén tanyázó Southamptont fogadta. Nyerni kellett a Bournemouthnak, hogy életben tartsa bennmaradási esélyeit, a meccs előtt 3 ponttal voltak elmaradva a bennmaradást jelentő 17. helytől. 

Manchester Uniteddel 2-2-es döntetlent játszó Southampton azonban kifogott a hazai csapaton. A 41. percben Danny Ings szerezte meg a vezetést, az 59. percben duplázhatott volnaa a Liverpoolban is megforduló csatár, de kihagyta a büntetőt, így maradt az 1-0.

Egészen az 95. percig tartotta egygólos előnyét a Southampton, amikor a beadás után kavarodásban Sam Surridge révén kiegyenlített a Bournemouth. Nem sokáig örülhettek a hazai játékosok, a bíró ugyanis les miatt érvénytelenítette a gólt. Három perccel később belőtte második gólját Southampton, amivel kialakult a 2-0-ás végeredmény. Ha a 17. helyen álló Watford legalább egy pontot szerez kedden a Manchester City ellen, akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül kiesik a Bournemouth. 

Vasárnap jött a hír, hogy a CITY ELLENI MECCSEN ÚJ EDZŐ IRÁNYÍTJA MAJD A WATFORDOT: KÉT FORDULÓVAL A BAJNOKSÁG VÉGE ELŐTT A KLUB NAGY MEGLEPETÉSRE MENESZTETTE NIGEL PEARSONT, AKI DECEMBER ÓTA DOLGOZOTT A CSAPATNÁL.

Pearson már a harmadik kirúgott edző a Watfordnál idén, korábban Javi Graciának és Quique Sanchez Floresnek is mennie kellett a gyenge eredmények miatt.

Rovatok