Index Vakbarát Hírportál

A Dortmund leigazolta a következő angol szupertehetséget

2020. július 20., hétfő 12:13

A Borussia Dortmund leigazolta a 17 éves angol szupertehetséget, Jude Bellinghamet a Birmingham Citytől, jelentette be a klub honlapja.

A Ruhr Nachrichten szerint a Dortmund 23 millió eurót (bónuszokkal együtt akár 26 milliót) fizetett Bellinghamért, és 2025-ig szóló szerződést kötöttek vele. Fiatal kora ellenére egyből az első csapatnál számolnak a középpályással, akit az angol futball egyik legnagyobb tehetségének tartanak.

A Birmingham City nevelése idén negyven meccset játszott az angol másodosztályban, ezeken négy gólt szerzett. 16 évesen már a felnőttek között játszott, ezzel a klub történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa lett.

A Dortmundnak nem Bellingham az egyetlen angol játékosa, 2017 óta náluk futballozik Jadon Sancho, aki mára a klub legértékesebb játékosa lett, a Transfermarkt.de oldal jelenleg 117 millió euróra becsüli az értékét. Német és angol források szerint azonban nem sokáig lesz már a Dortmund játékosa, a Manchester United 100 millió eurónál is többet fizethet érte a nyáron.

Rovatok