Index Vakbarát Hírportál

Gulácsit tartják a német bajnokság harmadik legjobb kapusának a játékostársak

2020. július 20., hétfő 13:24

A német Kicker magazin minden Bundesliga-szezon után készít egy felmérését a liga játékosaival, amelyben többet között azt kérdezik tőlük, hogy szerintük ki volt az év játékosa, kapusa, edzője és így tovább. Az idei teljes eredmények a Kicker hétfői számában jelennek meg, és nem meglepetés, hogy a 270 megkérdezett játékos többsége (42,6 százalék) szerint Robert Lewandoswki volt a szezon legjobbja, a Bayern München lengyel csatára 34 góllal lett gólkirály.

A legtöbbek (35,2 százalék) a Bayern csapatkapitányát, Manuel Neuert nevezték meg az év kapusának, megelőzve a gladbachos Yann Sommert (23,7 százalék).

A harmadik legtöbb voksot az RB Leipzig magyar kapusa, Gulácsi Péter kapta. a válaszadók 10,7 százaléka találta őt a szezon legjobbjának a posztján.

Tavaly Gulácsi a Kicker osztályzatai alapján az egész bajnokság legjobb játékosa volt, és a játékostársak többsége őt választotta a ekkor a legjobb kapusnak.

Idén a legjobb edző kategóriájában toronymagasan Hansi Flick nyert, a Bayern Münchent szezon közben átvevő Flickre a játékosok 61,1 százaléka szavazott. Az év csalódása Jürgen Klinsmann volt, aki csak tíz meccsen irányította a Herthát.

A Bundesliga-játékosok 74,8 százalék Jürgen Kloppot tartja a világ legjobb edzőjének, és 54,8 százalékuk szerint még mindig Lionel Messi a világ legjobb játékosa. A legerősebb bajnokságnak egyértelműen (74,4 százalék) az angol Premier League-et tartják. Arra a kérdésre, hogy hiányolják-e a válogatott meccseket, a játékosok több mint fele (52,6 százalék) nemmel felelt.

Rovatok