Index Vakbarát Hírportál

A 38 éves Ibrahimovicot nincs ember, aki megállítsa

2020. július 21., kedd 23:42

A Milant a Sassuolo sem tudta lefékezni, a vörös-feketék Zlatan Ibrahimovic vezetésével robognak az Európa Liga-szereplés felé. Az Atalanta ezúttal halványabb volt a megszokotthoz képest.

A második helyért harcban álló Atalanta csak 1-0-ra nyert odahaza a Bologna ellen az olasz bajnokság 35. fordulójában. A bergamóiak győzelmükkel feljöttek a második helyre, a Bologna a 10. helyen áll. Az Atalanta 95 gólt szerzett a Serie A-ban, három forduló kell ahhoz, hogy meglegyen a száz góljuk.

A gólszerző Luis Muriel volt, aki ebben a bajnokságban már 11 gólt szerzett csereként beállva. A 21. században a topbajnokságokban csereként ennél többet csak a 2018-19-es Dortmundban lőtt Paco Alcácer. (2018 augusztusában Muriel volt az, aki a Sevilla színeiben Újpesten szintén csereként beállva lőtt bődületesen nagy gólt, beállítva az 1-3-as végeredményt.)

Az AC Milan az európai kupaindulásért áll harcban a Romával és a Napolival. Nem a BL-re, hanem az EL-indulásra hajtanak a milánóiak, ami ahhoz képest, milyen rosszul indították a szezont, nem kis teljesítmény. Pillanatnyilag ők a legjobb formában lévő olasz csapat, a fordulatot pedig egyértelműen az immár 38 éves Zlatan Ibrahimovic téli leigazolása hozta. A veterán csatár hét gólt szerzett idén, ebből kettőt kedden a Sassuolo ellen 2-1-re megnyert meccsen. (Legutóbb 2012-ben szerzett két gólt az első félidőben egy Serie A-s meccsen, akkor a mesterhármasig meg sem állt a Palermo ellen.)

Az első:

 A második:

Ezen a meccsen ünnepelte 200. Serie A-s meccsét Gianluigi Donnarumma, a Milan 21 éves és 146 napos kapusa. A 42 éves Gianluigi Buffon, a Juventus kapuslegendája ennyi idős korában még csak 134 meccsnél járt, most 648 van neki.

Rovatok