Index Vakbarát Hírportál

Az AS Romában is játszott az Újpest új csatára

2020. július 21., kedd 09:22 | aznap frissítve

Elefántcsontparti válogatott csatárt igazolt az Újpest: Junior Tallo szerződtetését hétfőn jelentette a klub. A 27 éves Tallo megfordult az AS Romában is, összesen három meccsen kapott lehetőséget az olasz csapatban. Többször kölcsönadták más csapatoknak, később játszott a francia Lille-nél és a portugál Vitoria Guimaraesnél is, de egyik helyen sem ragadt meg. Legutóbb a francia második ligában szereplő FC Chambly játékosa volt, a Transfermarkt.com szerint április óta nem volt klubja. 

Nyolcszor szerepelt az elenfántcsontparti válogatottban, gólt nem rúgott, viszont tagja volt a 2015-ös Afrika Kupa-győztes csapatnak. Az átigazolásokkal foglalkozó oldal 400 ezer euróra becsüli a 185 centis csatár árát.

Mindenki nagyon kedvesen fogadott és igazán családias a hangulat itt Újpesten. Tudom jól, hogy a klubnak komoly történelme van, ezért is nagy öröm ide igazolni. Vasárnap érkeztem, így azóta már találkozhattam pár játékossal és ugye a stábtagokkal. Remek a hangulat, szimpatikus mindenki, de a legfontosabb, hogy jól képzett társaim lesznek, így remélem, hogy egy nagyon jó szezonunk lehet együtt. Az ország is nagyon tetszik, szép a város és eddig nagyon jól érzem magam itt

- nyilatkozta Tallo, miután aláírt az Újpesthez. A Futballsznob idézte fel Tallo egyik emlékezetes alakítását:  amikor 2013-ban az Ajaccióban futballozott, az egyik meccsen annyira hitelesen játszotta el, hogy megsérült, hogy az edző, Fabrizio Ravanelli azonnal lecserélte. A kispadon dühösen kérte számon Ravanellit, hogy miért ült fel a szimulálásnak. 

 Korábban Stieber Zoltán és Stieber András szerződtetését jelentette be az Újpest. A 31 éves Stieber Zoltán az Újpest utánpótlásából került ki 2005-ben az Aston Villához, majd volt a Yeovil Town, a TuS Koblenz, az Alemannia Aachen, az FSV Mainz, a Greuther Fürth, a Hamburger SV, az 1. FC Nürnberg, az 1. FC Kaiserslautern és a DC United játékosa is, az előző szezonban pedig Zalaegerszegen játszott. Öccse, a 28 éves András szintén megfordult az Újpest utánpótlásában és az Aston Villában, majd a Győri ETO-ban, Pápán, Ajkán, Budaörsön, Gyirmóton és Mosonmagyaróváron futballozott. Rajtuk kívül Miroszlav Bjelos, Petar Gigics és Nikola Mitrovics csatlakozott az NB I.-ben szereplő csapathoz.

Rovatok