Index Vakbarát Hírportál

Nyolcgólos meccs után kapta meg a bajnoki kupát a Liverpool

2020. július 23., csütörtök 08:19

Nyolc gólt hozó, győztes meccs után vehette át a Liverpool a csapat bajnoki címéért járó kupát – a Premier League utolsó előtti fordulójában a Chelsea szenvedett 5-3-as vereséget a bajnoktól az Anfield Roadon szerdán.

A Liverpool már a félidei szünetre komolyabb előnyre tett szert, Naby Keïta, Trent Alexander-Arnold és Georginio Wijnaldum góljaival 3-0-ra léptek meg, de még a félidő vége előtt válaszolni tudott a góljaikra Olivier Giroud, így 3-1-es állásról indulhatott a második játékrész.

Ebben előbb Roberto Firmino növelte 4-1-re a Liverpool előnyét, majd Tammy Abraham és Christian Pulisic góljaival zárkózott fel 4-3-ra a Chelsea, hogy aztán a hajrában Alex Oxlade-Chamberlain gólja végleg eldöntse a mérkőzést. A nyolc gól közül talán Pulisicét lehet leginkább kiemelni, a Chelsea amerikai támadója egy kontra végén forgatta meg a védőket, majd helyezett a bal felsőbe.

A győztes meccs után a Liverpool megkapta a bajnoki kupát – a nagy pillanatot szurkolók tömege ünnepelte a stadionon kívül.

A másik szerdai mérkőzésen a West Ham United 1-1-et játszott a Manchester United vendégeként, ezzel eldőlt, hogy a West Ham elkerüli a kiesést. A Manchester United a Chelsea vereségének is köszönhetően a harmadik helyről várja majd az utolsó fordulót.

A másodosztályban a West Bromwich Albion 2-2-es döntetlent játszott a Queens Park Rangers ellen, amivel biztossá vált, hogy a 2018-as kiesés után visszajutottak a Premier League-be. A Leeds United feljutása már korábban eldőlt, a harmadik feljutó helyről rájátszás dönt a Brentford, a Fulham, a Cardiff City és a Swansea City csapatai között.

(Borítókép: A 2020-as bajnoki címet ünneplő Liverpool. Fotó: Phil Noble / Reuters)

Rovatok