Index Vakbarát Hírportál

Másik városban játssza a hazai meccseit a Coventry City

2020. július 25., szombat 15:54

Az angol másodosztályú futballbajnokság, a Championship egyik újonca, a Coventry City a Brimingham City stadionjában, a St. Andrew's-stadionban játssza majd a hazai mérkőzéseit a következő szezonban is, írja az MTI.

A nagy hagyományú, de évek óta gazdasági problémákkal küzdő Coventry City közleményében jelezte, hogy már az előző idényben is otthonosan érezték magukat a birminghami stadionban. Bár nem állt szándékukban ismét vendégségben játszani a hazai mérkőzéseiket, de miután megszakadtak a tárgyalások a Coventryben lévő Ricoh Arénával, a körülmények arra kényszerítették őket, hogy újból megállapodjanak a St. Andrew's-stadion üzemeltetőivel.

Így továbbra is 35 kilométerrel távolabb, egy másik városban fogja a hazai meccseit játszani a Coventry City.

A klub azt is közölte, hogy megállapodásra jutottak a Warwicki Egyetemmel egy olyan földterületről, amelyen szeretnék felépíteni az új, saját tulajdonú stadionjukat.

A Coventry hazai pályája korábban a 2005-ben átadott, 32 609 néző befogadására alkalmas Ricoh Aréna volt, amelyet hasonló okokból, a túl magas bérleti díj miatt hat évvel ezelőtt egyszer már elhagyott a csapat. Akkor Northamptonban talált ideiglenes otthonra a klub.

Az FA Kupa idei kiírásának negyedik körében a Coventry City éppen a Birmingham Cityvel került össze. A pályaválasztó a Coventry City volt, így a Birmingham City papíron vendégcsapat volt a saját stadionjában. Az első találkozó 0-0-s döntetlennel ért véget, a visszavágót pedig ugyanúgy a St. Andrew's-stadionban játszották le február 4-én, amelynek 2-2 lett a végeredménye. A birminghami csapat végül tizenegyesekkel jutott tovább.

(Index/MTI)

Rovatok