Index Vakbarát Hírportál

Nem tört el Mbappé bokája, de kérdéses a BL-szereplése

2020. július 25., szombat 16:42

A Francia Kupa pénteki döntőjében megsérült Kylian Mbappé lába nem tört el, a Paris Saint-Germain közleménye szerint bokarándulással megúszta az ellene elkövetett szabálytalanságot. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy augusztus 12-ig felépül-e, amikor csapata a Bajnokok Ligája lisszaboni negyeddöntőjében az Atalantával játszik, erre valószínűleg a három nap múlva esedékes újabb vizsgálatok adnak majd választ, írja az MTI.

A Paris Saint-Germain világbajnok támadóját az első félidő közepén kellett lecserélni, miután a Saint-Étienne játékosa, Loic Perrin buktatta. A játékvezető előbb sárga lapot mutatott fel Perrinnek, de miután videós kollégái felhívták rá a figyelmét, kiállította az utolsó profi mérkőzésén pályára lépő játékost. A szabálytalanság után óriási tömegjelenet alakult ki a pályán a játékosok között.

Mbappé mankóval és rögzített jobb bokával tért vissza a kispadra, de a közérzete jónak tűnt, még viccelődött is csapattársaival. Az ünneplés során - a PSG Neymar góljával 1-0-ra nyert - azt mondta a sérüléséről és az egészségi állapotáról érdeklődő Emmanuel Macron francia elnöknek, hogy hallott ugyan egy reccsenést, de nem hiszi, hogy eltört volna a lába.

A legutóbbi három alkalommal, amikor a PSG a Saint-Étienne-nel játszott, az első harminc percben valakit kiállítottak a Saint-Étienne-től.

Elképzelni sem tudom, mi hangzik el náluk kezdés előtt az öltözőben. Ez borzasztó, számomra teljesen érthetetlen

- nyilatkozta Thomas Tuchel, a PSG vezetőedzője.

A francia bajnok PSG jövő pénteken a Ligakupa fináléjában a Lyonnal találkozik. Mbappé a szezonban 34 tétmérkőzésen harminc gólt lőtt és 17 gólpasszt adott.

Rovatok