Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták a szurkolókat majmokhoz és kutyákhoz hasonlító futballedzőt Tanzániában

2020. július 27., hétfő 18:01 | aznap frissítve

Rasszista megnyilvánulása után kirúgták Luc Eymaelt, a tanzániai labdarúgó-bajnokságban szereplő Young Africans együttesének vezetőedzőjét. A belga szakembert azután menesztették, hogy a bajnokság utolsó előtti fordulójában a Mtibwa csapat vendégeként játszott 1-1-es döntetlen után majmoknak és kutyáknak nevezte a szurkolókat, illetve az ország infrastruktúráját is méltatlan jelzőkkel illette.

Ezek a szurkolók semmit nem tudnak a futballról. Csak kiabálnak, olyanok, mint a majmok vagy az ugató kutyák. Ez a hely nem nekem való, olyan pályákon kell játszani, mint Európában a heted- vagy nyolcadosztályban. Nem szeretek az önök országában lenni

– idézte az MTI a 60 éves edzőt, aki azon borult ki, hogy csapatánál nem kapott autót, illetve nem áll rendelkezésére wifi vagy digitális televízió sem. Hozzáfűzte, a felesége sem élvezi az ottlétet, amely számára is taszító.

„Az egyetlen örömöm az egészben, hogy mindig telt ház előtt játszunk, de ezek a munkakörülmények nem valók nekem” – mondta Eymael, aki később elnézést kért a nyilatkozatokért.

A Young Africans végül másodikként zárta a pontvadászatot a nagy rivális, sorozatban a harmadik bajnoki címét begyűjtő Simba együttese mögött. A Young Africans az ország legeredményesebb klubja 22 elsőséggel, a Simba 21 bajnoki arannyal a második az örökrangsorban.

Rovatok