Index Vakbarát Hírportál

Nem azt csinálta az edzésen, amit kértek tőle, másnap felbontotta a szerződését

2020. augusztus 1., szombat 17:37

Alig egy hónapja igazolt az NB II.-es Haladáshoz, máris távozik a szombathelyi csapattól Simon András, jelentette be honlapján a klub. A 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmes focista június 24-én írta alá két éves szerződését, több felkészülési meccsen is játszott. Távozásának körülményeiről Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója számolt be:

 Simon András a szerda délutáni edzésen többszörös figyelmeztetés ellenére nem csinálta amit az edző kért, majd bezavarták az öltözőbe. Másnap reggel felhívott, hogy távozni akar, szeretne felbontani szerződését, nem érzi jól magát Szombathelyen... - azt is elmondta, nincs még csapata, nem tudja hol folytatja. Délután kettőkor felbontottuk a szerződését, délután pedig aláírt Gyirmóton....

Séllei szerint Simon cserbenhagyta a szurkolókat és a csapatot. Nem tartja korrektnek a döntését, de inkább nem marasztalták. Még nem tudják, hogy kivel fogják pótolni a csatárt. 

Simon pályafutása alatt többek között megfordult a Paksnál, a Győrnél, a spanyol Córdobánál és a holland Excelsiornál is, és játszott a Liverpool tartalékcsapatában is. A Haladás előtt nevelőegyesületénél, a szintén NB II.-es MTK-nál játszott. Egyszer már volt a Gyirmót játékosa, 2015 és 2018 között összesen 65 meccsen játszott a csapatban. 

Rovatok