Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona 200 millió eurót bukott négy hónap alatt

2020. augusztus 3., hétfő 21:26

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona klubelnöke szerint a katalán együttes a márciustól júniusig terjedő, négy hónapos időszakban 200 millió eurótól (69 milliárd forinttól) esett el, írja az MTI.

„Európában minden nagyobb klub hasonló nagyságrendben érintett. És nem egy évig tart majd, amíg egyenesbe kerülünk, hanem három-négyig" – mondta Bartomeu a Sport című lapnak. A Barcelona a 2020/21-es szezonban 1,1 milliárd eurós bevételt terveztek, de ennek talán  csak a 30 százaléka valósulhat meg. 

„Ha nem javul a világban a járványhelyzet, akkor továbbra sem lesznek nézők a stadionokban, nem nyithatnak ki a múzeumok, a boltok, így az a pénz, amire számítottunk, amivel terveztünk, továbbra sem jut el hozzánk"– mondta. Hozzátette: mindez a klubvezetés részéről a közeljövőben a lehető legszigorúbb gazdálkodást követeli meg.

„Alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy mely beruházások nélkülözhetetlenek és melyeket halaszthatjuk" - mondta az elnök. Az ilyen beruházások közé tartoznak a nagy igazolási transzferdíjak is, Bartomeu ezekkel kapcsoltban is nyilatkozott.

„Neymar? A jelenlegi helyzetben lehetetlen a megszerzése, és a Paris Saint-Germain sem akarja őt eladni" - mondta a brazil játékos szerződtetéséről Bartomeu. Neymar 2017 nyarán hagyta el a katalánokat. A támadóval kapcsolatban már tavaly nyáron is írtak esetleges barcelonai visszatéréséről, amelyből aztán nem lett semmi. A téma rövid ideig idén nyáron is terítékre került a sportsajtóban.

Sokáig az argentin Lautaro Martinez szerződtetése tűnt az FC Barcelona legnagyobb nyári fogásának - olasz sportlapok tényként közölték a megállapodást -, az Internazionale játékosának megszerzésére azonban egyre kevesebb az esély.

„A Barcelona egyeztetett az Interrel Lautaróról, de a tárgyalások megszakadtak. A helyzet nem igényelne nagy befektetést" – mondta.

A Barcelona az újrakezdést követően hullámzóan teljesített a bajnokságban, így végül a második helyen zárt a nagyot hajrázó Real Madrid mögött.

Rovatok