Index Vakbarát Hírportál

Papírforma az EL-nyolcaddöntők első adagján

2020. augusztus 5., szerda 23:19

Közel öt hónap után folytatódott a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakított labdarúgó Európa-liga. 

FC Köbenhavn (dán)-Basaksehir (török) 3-0 (1-0)

A dán csapat egygólos idegenbeli vereséget szenvedett, de a hazai visszavágón 3-0-ra múlta felül a török bajnok Istanbul Basaksehirt, és 3-1-es összesítéssel ment tovább.

Sahtar Donyeck (ukrán)-VfL Wolfsburg (német) 3-0 (0-0)

Az ukrán Sahtar az odavágón, idegenben nyert, majd Kijevben is legyőzte a német VfL Wolfsburgot, azaz kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel jutott tovább.

Manchester United (angol)-LASK Linz (osztrák) 2-1 (0-0)

Az angolok az első meccset laza 5-0-va hozták le, így a visszavágónak nem nagyon volt tétje, ami a játékra is rányomta a bélyegét. Végül a ManU Lingard és Martial góljaival fordított az 55. percben vezetést szerző Linz ellen, és 7-1-el masíroztak  tovább.

Internazionale (olasz)-Getafe (spanyol) 2-0 (1-0)

Ez az összecsapás egymeccses volt csak, és semleges pályán rendezték - az első meccs a koronavírus-járvány miatt maradt el, csak úgy, mint a Sevilla-AS Roma párosítás. Kiegyenlített meccs volt, de az olaszok egy Lukakuval és egy Eriksennel jobbak voltak.  

Mind a négy találkozót zárt kapuk mögött rendezték. A legjobb nyolc közé jutó csapatok Németországban fejezik be a sorozatot, a negyeddöntőtől kezdve minden párharc egymérkőzéses lesz, a finálénak pedig augusztus 21-én Köln ad otthont.

Csütörtöki EL-meccsek:

Sevilla (spanyol)-AS Roma (olasz) (Duisburgban, egy meccses)

Bayer Leverkusen (német)-Glasgow Rangers (skót) (első meccs: 3-1)

Wolverhampton Wanderers (angol)-Olimpiakosz Pireusz (1-1)

FC Basel (svájci)-Eintracht Frankfurt (német) (3-0)

Rovatok