Index Vakbarát Hírportál

A Sevilla kiejtette a Romát az EL-ből

2020. augusztus 6., csütörtök 21:37

A Bayer Leverkusen és a Sevilla is a nyolc közé jutott a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakított futball Európa Ligában.

A Leverkusen elég nyugodtan készülhetett a meccsre, hazai pályán 3-1-es előnyből indult a Glasgow Rangers ellen. Az első félidő gól nélkül ment le, majd a második elején a német csapat eldöntötte a továbbjutást. Egy félpályáról előreívelt labdán Diaby igazított egyet, majd a védője mellől nyolc méterről a kapuba lőtt. 

A Bayer 1-0-s győzelemmel és 4-1-es összesítéssel ment tovább, a negyeddöntőben az Internazionale lesz az ellenfele.

A Sevilla és az AS Roma előzetesen nem számolgathatott, mert a két csapat egymeccses párharcot vívott. A mérkőzést emiatt semleges helyszínen, Duisburgban rendezték. Természetesen zárt kapuk mögött. 

A Sevilla az első félidőben eldöntötte a továbbjutást, a 21. percben egy bátor betörés végén Reguilón szerezte meg a vezetést, majd a 44. percben egy elkésett becsúszást használtak ki a spanyolok, Ocampos beadása után en-Nesziri lőtt a kapuba.

A Baselnek sem kellett izgulnia a visszavágója előtt, 3-0-s előnyből kezdett az Eintracht Frankfurttal szemben. A meccs végéig meg is tartotta ezt az előnyt, sőt a 88. percben Frei góljával már 4-0-ra ment az összesítésben. Freit egyszerre három védő hagyta magára a 16-osnál, ő pedig kihasználta a kabaréba illő jelenetet és lőtt egy laza gólt.

A Wolverhampton és az Olimpiakosz meccse 1-1-ről indult, és egy 11-es döntötte el a párharcot. Mindjárt a meccs elején kapott büntetőt a Wolverhampton, miután a görögök kapusa túl harciasan ment rá egy labdára. A 11-es Jimenez lőtte be, ezzel lett 1-0, összesítésben 2-1.

A legjobb nyolc közé jutó csapatok Németországban fejezik be a sorozatot. A negyeddöntőben már minden párharc egymérkőzéses lesz, a meccseket hétfőn és kedden rendezik. A döntő augusztus 21-én Kölnben lesz.

Európa Liga, egymeccses nyolcaddöntő:

Sevilla (spanyol)-AS Roma (olasz) 2-0 (2-0)

gólszerzők: Reguilon (22.), en-Nesziri (44.)
kiállítva: Mancini (100.)
Továbbjutott: a Sevilla

nyolcaddöntő, visszavágó:

Bayer Leverkusen (német)-Glasgow Rangers (skót) 1-0 (0-0)
g.: Diaby (51.)
Tj.: a Bayer Leverkusen kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

Wolverhampton Wanderers (angol)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 1-0 (1-0)
gól: Jimenez (9., 11-esből)
Továbbjutott: a Wolverhampton Wanderers, 2-1-es összesítéssel.

FC Basel (svájci)-Eintracht Frankfurt (német) 1-0 (0-0)
g.: F. Frei (88.)
Továbbjutott: az FC Basel, kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

Rovatok