Index Vakbarát Hírportál

Végleg az Interhez kerül Alexis Sanchez

2020. augusztus 6., csütörtök 13:57

Alexis Sanchez, a Manchester United chilei támadója a 2019-2020-as idényt kölcsönben töltötte az Internél, hamarosan azonban végleg az olasz csapathoz. Átigazolásáról már megállapodtak a felek, Ole Gunnar Solskjaer edző is elköszönt tőle, írja a BBC. Arról nincs hír, hogy mennyit fizetett az Inter a játékosért. Amit tudni lehet, hogy Sanchez szerződése 2022-ig szólt a MU-nél, addig 40 millió fontot kapott volna. Ennek egy részét biztosan ki kell fizetnie az angol klubnak. 

Ashley Young és Romelu Lukaku után Sanchez már a harmadik Manchester United-játékos, aki az Interhez igazol az elmúlt egy évben. 

 Sanchez 2018 januárjában került a MU-hoz, Henrikh Mkhitaryan-ra cserélte el az Arsenal. Nem nyújtott maradandót a Unitedban, 45 meccsen mindössze 5 gólt rúgott. Az Interben sem ment neki jobban, 29 meccsen 4 gólig jutott. Ennek ellenére is kellett az Internek, ahol szerződése szerint 2023-ig játszik majd. Sanchez korábban megfordult a Barcelonában és az Udinesében is, 2014-ben igazolt Angliába. 

Ha az Inter bejut az Európa Liga döntőjébe, akkor Sanchez akár volt csapata ellen is játszhat. Az Inter és a MU külön ágon van a kupasorozatban, egyedül a döntőben futhatnak össze. Az angolok már bejutottak a negyeddöntőbe, az Internek ehhez csütörtök este még le kell győznie a Getafét. Jövőre a Bajnokok Ligájában indulhat az Inter, mivel másodikok lettek a Serie A-ban. 

Rovatok