Index Vakbarát Hírportál

Xavi: Január óta nem keresett a Barcelona

2020. augusztus 13., csütörtök 16:21

Xavi kizárta annak lehetőségét, hogy rövid időn belül ő legyen az FC Barcelona labdarúgó csapatának a vezetőedzője. A klub korábbi középpályása szervezeti problémákkal indokolt, amelyek miatt egyelőre marad a katari al-Szadd kispadján.

"Sok a külső hang és a pályán kívüli gond, ezért nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő alkalom. Januárban elmondtam a klubnak ezt, azóta nem kerestek" - mondta Xavi az Icon című magazinnak.

A 40 éves szakember jelenleg azt tartja a legfontosabbnak, hogy sok tapasztalatot gyűjtsön, és fejlődjön új szerepkörében, de azt hozzátette, nagy megtiszteltetés lenne számára, ha egy napon a Barcelonát irányíthatná. 

"Messinek szüksége van a Barcára, a Barcának Messire" - jelentette ki Xavi, és sürgette a klubot, hogy adjon új szerződést az argentin csapatkapitánynak, akinek jövő nyáron jár le a szerződése.

A spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi a Barcelonában nevelkedett, és egészen 2015-ig nem hagyta el a katalánokat, akkor az al-Szaddhoz igazolt, amelynek visszavonulását követően azonnal a vezetőedzője lett. A Barcelonával nyolc bajnoki cím és három kupagyőzelem mellett négyszer nyert Bajnokok Ligáját. (MTI)

Rovatok