Index Vakbarát Hírportál

Nikolics duplája is kevés volt, gólzáporos meccsen játszott döntetlent a Fehérvár a Zalaegerszeggel

2020. augusztus 15., szombat 19:07 | aznap frissítve

Pénteken a Fradi és az MTK döntetlennel végződő összecsapásával vette kezdetét az OTP Bank Liga 2020/21-es idénye, szombaton azonban az idei szezon első győzelme is megszületett, az Újpest ugyanis hajtós, szórakoztató meccsen 2-1–re verte meg az új stadionját felavató Paksot. A másik szombati meccsen a tavalyhoz képest jelentősen kicserélődött Zalaegerszeg fordulatokban és gólokban gazdag meccsen 3-3–as döntetlent játszott a Fehérvárral.

Paks - Újpest 1-2

Az előző idényben kis híján kieső Paks nem kezdte rosszul a meccset, egyértelműen látszott, hogy szeretnék győzelemmel kezdeni az új stadionban, ám bő negyed óra után mégis az Újpest szerzett vezetést. A 17. percben Simon Krisztián ugrott ki tökéletes ütemben egy félpályáról felívelt labdára, és bár az akrobatikus lövése a felsőlécet találta el, a kipattanót Bacsa visszafejelte Simon elé, aki kapuba is vágta a labdát.

Később aztán Mitrovics is közel járt a gólhoz, de a paksiaknak is volt egy nagy helyzete, Banainak kellett bravúrral védenie Bognár István lövését. A másodk félidő elején is kitartott a Paks lendülete, előbb Böde, aztán Bognár próbálkozhatott, a játékot azonban öt perc után az új stadion akasztotta meg. A paksi kapu mögött beindult a locsolóberendezés, és jó ideig nem is sikerült elzárni, így a játékosok hét percig csak a pálya szélén álldogálva várták, hogy abbamaradjon a bizarr jelenség.

A paksiakat a kényszerszünet sem zökkentette ki, a 60. percben ismét Banainak kellett nagyot védenie Böde lövésénél, két perccel később viszont megint az Újpest örülhetett, Simon egy nagy szóló után belőtte a második gólját is. Bő negyed órával később aztán szépített a Paks, Ádám Martin talált be közvetlen közelről egy jó passz után.

Később aztán mindkét oldalon voltak még helyzetek, de a rendes játékidőben igazán veszélyes megmozdulása egyik csapatnak sem volt már. A locsolórendszeres közjáték miatt ugyanakkor maratoni, 11 perces hosszabbítást rendelt el a játékvezető, a végére pedig maradtak még izgalmak. Az utolsó pillanatokban nagy esélye volt a Paksnak az egyenlítésre, de Banai ismét résen volt, így maradt a 2-1, így a Paks pontot sem tudott szerezni a satdionavatón, az Újpest pedig az idény első győzelmét szerezte meg szombaton.

Zalaegerszeg - Fehérvár 3-3

Kétségtelenül érdekes meccsnek ígérkezett a tavalyi ezüstérmes Fehérvár, és a szezon egyik meglepetését szállító, és az élvonalban maradó, de a nyáron számos játékosát és edzőjét is elveszítő Zalaegerszeg összecsapása, főleg úgy, hogy Márton Gábor vezetőedző éppen a Fehérvárhoz ment a csapattól. A történtek fényében arra valószínűleg kevesen számítottak, hogy a Fehérvárnak gondjai lesznek majd ezen a meccsen, ehhez képest a ZTE már a második percben vezetést szerzett, miután Muszliu furcsa hibája után Babatinak csak a kapust kellett megvernie, amit simán össze is hozott.

Tíz perc sem telt el ugyanakkor, és már jött is rá a válasz, Evandro da Silva közelről vágta be a kapuba a Stopira lövése után egy védőről kipattanó labdát. Az őrületnek ugyanakkor itt nem volt vége, a 16. percben ismét a ZTE került előnybe, egy hatalmas bedobás után Szépe csúsztatta meg jól a labdát, ezzel már 2-1 volt az állás. Innentől aztán kicsit leült a meccs, de így is volt mire figyelni, a fehérváriak kapusedzője, Brockhauser István például azzal szórakoztatta a nézőket, hogy egy kulacsot dobott a pályára mérgében, ami után piros lappal felküldték a lelátóra.

A zalegerszegi csapat számára rendkívül kedvező állást végül mégsem sikerült megtartani, a félidő hajrájában Tanaszin rúgta fel Bamgboyét a tizenhatoson belül, az ezért megítélt tizenegyest pedig Nikolics magabiztosan lőtte be a ZTE kapujába, így 2-2–vel mehettek a szünetre a csapatok. A második félidőben aztán mindkét oldalon akadtak helyzetek, de az addig folyamatosan az eredmény után loholó Fehérvár a 60. percben örülhetett, Nikolics ugyanis ismét betalált, ezzel pedig megszerezte a vezetést a vendégeknek.

Az izgalmaknak ugyanakkor még mindig nem volt vége, szűk negyed óra múlva Babatit borították fel a tiznehatoson belül, a sértett pedig magabiztosan rúgta be az ezért járó tizenegyest, hiába vetődött jó irányba a fehérvári kapus. Innentől kezdve érezhetően elég sürgős lett a Fehérvárnak, komoly nyomás alá helyezték a Zalaegerszeget, de hiába erőlködtek, a hazaiaknak sikerült kibekkelnie a hátralévő perceket, így értékes pontot szereztek a bajnokság egyik nagy esélyese ellen.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Paksi FC-Újpest FC 1-2 (0-1)

ZTE FC-MOL Fehérvár FC 3-3 (2-2)

Rovatok