Index Vakbarát Hírportál

Nyolc koronavírusos felcsúti futballista van, állítja egy román sportlap

2020. augusztus 17., hétfő 14:05

A felcsúti futballklub vasárnap azt jelentette, hogy koronavírusos esetet találtak a csapatukban, ezért el is halasztották a Honvéd elleni NB I.-es bajnoki mérkőzésüket. Információink szerint már ekkor is több fertőzött játékosról lehetett szó, nem csak egyről.

A román Prosport nyolc fertőzött játékosról írt, közülük az egyiket, Alexandru Băluțăt meg is nevezte. A lap azt írta, hogy nem mindegyik teszt volt megbízható, ezért megismétlik a vizsgálatokat.

A Felcsúthoz és a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) is elküldtük kérdéseinket a vélelmezett pozitív esetekkel kapcsolatban, és hogy mindez milyen hatással lehet a csapat bajnoki, illetve Európa Liga-szereplésére.

Az MLSZ azt írta, hogy Puskás Akadémia jelezte feléjük, hogy van koronavírusos esetük, ezért kérték a Honvéd elleni meccs elhalasztását. Az MLSZ arról nem írt, hogy egy vagy több esetről tudnak.

„Az MLSZ mindenben betartja a járványügyi hatóság előírásait, útmutatásait. Amennyiben a járványügyi intézkedések azt írják elő a legrövidebb időn belül meghozzuk a szigorú és alapos intézkedéseket" – írta még a szövetség válaszában.

A Felcsút fennállásának első Európa Liga-mérkőzésére készül, augusztus 27-én a svéd Hammarbyvel játszana a Puskás Akadémia. A meccs elhalasztása nincs napirenden, de svéd újságírók információi szerint csak negatív vírusteszttel rendelkező játékosok utazhatnak el Svédországba, állítja a Prosport.

A Puskás Akadémia hétfőn egyébként a Facebook-oldalán azt jelezte, hogy felfüggesztik a stadionnéző túráikat, igaz, nem egészségügyi okokra hivatkoznak, mint tették azt tavasszal, hanem technikai okokat jelöltek meg.

Rovatok