Index Vakbarát Hírportál

Mbappé harminc percnél is többet játszhat Gulácsiék ellen

2020. augusztus 18., kedd 14:11

A Bajnokok Ligája első elődöntőjében az RB Leipzig a PSG-vel találkozik. A keddi meccs előtt a francia sztárcsapat magyar másodedzője, Lőw Zsolt nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Keylor Navas és Idrissa Gueye játéka erősen kérdéses, mindketten az Atalanta elleni negyeddöntőben sérültek meg, mondta Lőw. A néhány hete súlyos bokasérülést szenvedő Kylian Mbappé sem százszázalékos még, de az orvosok szerint a Leipzig ellen akár 30 percnél is többet játszhat majd. A negyeddöntőben a 60. percben cserélték be, a továbbjutást érő gólnál ő adta a gólpasszt. 

A negyeddöntő óta eltelt napokban az egészségügyi stábhoz tartozó szakemberek próbálták rendbe hozni a játékosokat, miközben mi, edzők szüntelenül elemeztünk és igyekeztünk minél jobban felkészülni a riválisból. Az utolsó két napon tudtunk érdemleges edzésmunkát végezni, de akkor is ügyelnünk kellett arra, ne terheljük túl a futballistákat. Három nappal a meccs előtt még kaphattak volna egy jelentősebb terhelést, ám akkor még nem álltak rá készen erőnlétileg.

A Leipzig az Atlético Madridot ütötte ki a negyeddöntőben. Lőw szerint nem lesz könnyebb dolguk, mint ha a spanyol csapattal kéne játszaniuk, mivel a Leipzig játéka kiismerhetetlenebb. Másrészt a lipcseieken kisebb lesz a nyomás, míg a PSG-től mindenki azt várja, hogy bejusson a döntőbe, mondta Thomas Tuchel vezetőedző segítője. Lőw jól ismeri az ellenfelet, hiszen korábban négy évig dolgozott a német klubnál, tehát dolgozott Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal is. Ők az első magyar focisták, akik BL-elődöntőig jutottak. A sorozat döntőjében még sosem játszott magyar. A másik ágon a Lyon és a Bayern München játszik a döntőért, azt az elődöntőt szerdán rendezik. 

Rovatok