Index Vakbarát Hírportál

Tartalékcsapata mentheti meg a szlovák bajnokot a BL-ből való kieséstől

2020. augusztus 19., szerda 15:21

A szlovák bajnok Slovan Bratislavának csütörtök reggelig 13 egészséges, nem koronavírus-fertőzött futballistát kell találnia és a Feröer szigetekre juttatnia, különben játék nélkül eshet ki a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből.

A Slovan a feröeri bajnok KÍ Klaksvíkkal került össze a BL-selejtezőben, és szerda este 20 órától kellene egymás ellen játszaniuk, de egy pozitív koronavírusteszt miatt elhalasztották a mérkőzést.

A 66-szoros szlovák válogatott Vladimír Weiss koronavírustesztje még korábban lett pozitív, így a Slovan hétfőn nélküle, 18 játékossal utazott el Feröerre. A tórshavni reptéren mindannyiukon újabb koronavírustesztet végeztek el, és közülük senki sem bizonyult fertőzöttnek, de a velük tartó egyik fizioterapeutáról kiderült, hogy ő is elkapta a vírust. Csakhogy a stábtag nem várta meg a teszt eredményét, hanem már előtte a játékosokkal együtt sétálgatott a fővárosban, írja a feröeri Info oldal.

Amint ez kiderült, a feröeri egészségügyi hatóság kéthetes karanténba akarta zárni az egész csapatot, ami egyet jelentett volna azzal, hogy szerdán nem tudják lejátszani a Klaksvík elleni selejtezőjüket.

A feröeri csapat a honlapján arról számolt be, hogy az UEFA, a Feröeri Labdarúgó-szövetség, a Klaksvík és a Slovan képviselői szerdán megbeszélést tartottak, és úgy határoztak, hogy a Slovan péntek estig egy új játékosokból álló csapattal lejátszhatja a mérkőzést. A 18 fős utazó keretnek nem volt tagja a magyar válogatott középpályás, Holman Dávid, aki így elméletileg csatlakozhat majd a Slovan tartalékcsapatához, amely három vereséggel kezdte az új szezont a szlovák másodosztályban.

Az UEFA versenykiírása szerint ha egy klub ki tud állni 13 nem fertőzött játékossal, akik közül legalább egy kapus, akkor a mérkőzést megrendezik. A Klaksvík–Slovan-meccs továbbjutója egy hét múlva, augusztus 26-án a svájci Young Boysszal játszhat a második selejtezőkörben.

Rovatok