Index Vakbarát Hírportál

22 éve nem találkozott két bajnok a BL-döntőben

2020. augusztus 20., csütörtök 15:20

Annak ellenére, hogy a Bajnokok Ligája nevet kapta a klubcsapatok számára rendezett legrangosabb európai kupasorozat, meglehetősen ritka, hogy a döntőben két olyan csapat találkozzon, amelyek ténylegesen bajnokként jutottak be az aktuális sorozatba. Idén ez így lesz a német bajnok Bayern München és a francia győztes Paris Saint-Germain döntőbe jutásával, az ideit megelőzően viszont meglehetősen régen volt, hogy két bajnok találkozott volna.

Sőt, az gyakoribb, hogy a két döntős közül egyik sem bajnokként jut el a BL-döntőig, mint hogy két bajnok legyen – azóta, hogy legutóbb 1998-ban két bajnok döntőzött, hétszer fordult elő, hogy egyik résztvevő sem bajnoki címmel a zsebében játszott a BL-trófeáért. Legutóbb épp tavaly volt ilyen, amikor a Premier League-et negyedik helyen záró Liverpool győzte le a PL harmadik helyezettjét, a Tottenhamet

1998-ban, az utolsó bajnoki párharcban a Real Madrid 1-0-ra győzte le a Juventust Predrag Mijatović góljával.

A Bayern és a PSG egyébként egyaránt trófeahalmozónak számít a 2019-20-as szezonban, a németek ugyanis a bajnoki cím mellé a kupát is megnyerték odahaza, így vasárnap este a triplázásért játszanak, a franciák viszont a bajnoki cím mellé a kupát, a ligakupát és a szuperkupát is begyűjtötték, tehát az ötödik címüket nyerhetnék a szezonban.

Rovatok