Index Vakbarát Hírportál

Spanyol válogatott lett az NFL-be is hívott futballista

2020. augusztus 20., csütörtök 16:48

Fiatal átlagéletkorú keretet jelölt ki Luis Enrique, a Nemzetek Ligájára készülő spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember által megnevezett 24 fős keretbe a rutinosabb labdarúgók – többek között Sergio Busquets, David de Gea, vagy éppen Sergio Ramos – mellett meghívást kapott Ansu Fati, a Barcelona 17 éves tehetsége, illetve Eric García, a Manchester City védője is.

A szövetségi kapitány Fatin és Garcíán kívül további hat újoncot avathat: az Athletic Bilbaóban védő Unai Simón, a Sevillában edződő hátvéd Sergio Reguilón, a Real Sociedad középpályása, Mikel Merino, a Real Madridban játszó Óscar Rodríguez, valamint a támadók közül Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers) és Ferran Torres (Manchester City) egyaránt először kapott meghívót.

Az 1996-os születésű Adama Traoré 2018-ban még szerepelt az U21-es spanyol csapatban, a felnőttektől viszont először kapott meghívót a barcelonai nevelésű szélső. Traoré főleg az ereje és a sebessége miatt az elmúlt években meghatározó játékos lett a Wolverhamptonban, a fizikai adottságai miatt pedig még az NFL-ből is felfigyeltek a játékosra.

A spanyolok szeptember 3-án Németországgal, három nappal később Ukrajnával találkoznak. A régi-új szövetségi kapitány Enrique tavaly júniusban lánya betegsége miatt lemondott posztjáról, novemberben azonban ismét kinevezték, azóta a két hét múlva sorra kerülő lesz az első mérkőzése a kispadon.

(Index/MTI)

Rovatok