Index Vakbarát Hírportál

A Fradi meccse zárja a következő BL-selejtezőkört

2020. augusztus 21., péntek 21:22

Augusztus 26-án, szerda este 20.45-től játszik majd a skót bajnok Celtic otthonában a Ferencváros, ezzel a magyar bajnok mérkőzése zárja majd a Bajnokok Ligája-selejtező második körét.

A továbbjutásról egyetlen mérkőzésen döntő selejtezőt zárt kapuk mögött rendezik, ami nem is baj Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint. „Óriási megkönnyebbülés, hogy túljutottunk az első feladaton és külön öröm, hogy a folytatásban a Celtickel találkozunk” – utalt Orosz Pál a jövő szerdai, 51-szeres skót bajnokkal szembeni glasgow-i ütközetre.

Meglátása szerint az, hogy a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a gyengébb csapatnak kedvezhet, és az is a Ferencvárost segíti, hogy a zárt kapus rendezés miatt nem lesz 60 ezer hazai fanatikus a Celtic Parkban. Elmondta, kedden utaznak Skóciába, ahol este a mérkőzés helyszínén edzenek, az összecsapás után pedig egyből utaznak haza.

A Fradi szerdán 2-0-ra nyert a svéd bajnok Djurgården ellen, a Celtic kedden 6-0-ra ütötte ki az izlandi KR-t.

A Ferencváros legközelebb jövő szerdán lép pályára, ugyanis a szombati, Diósgyőr elleni NB I.-es összecsapását elhalasztotta a magyar szövetség.

(Index/MTI)

Rovatok