Index Vakbarát Hírportál

A kaput sem találta el 10 méterről a Fehérvár csatára

2020. augusztus 22., szombat 22:56 | aznap frissítve

Csonka fordulóvá vált az NB I. 2020-21-es idényének második köre, hiszen a Felcsút mérkőzését koronavírusos esetek, a bajnok Fradiét pedig a Bajnokok Ligája-továbbjutás miatt halasztották el.

Így egyetlen mérkőzés jutott szombatra – és egy jut majd csak vasárnapra is –, az pedig 1–1-es döntetlent hozott a Fehérvár és a Paks között.

A fehérváriak első félidei legnagyobb ziccerét a támadó Armin Hodžić hagyta ki, aki az első félidő felénél kapott remek labdát. Hodžić kihasználhatta volna a paksi védők hatalmas hibáját, ráadásul a kapus Holczer Ádám mellett is elcselezte a labdát, de nagyjából 10 méterről még a kaput sem találta el kicsit kisodródott helyzetben.

A második félidőben még egy hasonló, óriási helyzet adódott a Fehérvár előtt, annál Evandro vezette keresztbe a labdát a kapu előtt, majd Holczeren túljutva hatalmas kapufát lőtt – akkor még a vezetésért támadhatott a hazai csapat.

A 80. percben végül egy pontrúgásból került előnybe vendég paksi csapat, Bognár István beadásából Szélpál Norbert volt eredményes, nagyon pontosan helyezett fejjel a léc alá. A fejes előtt még Szabó János is belecsúsztatott, így került gólszerző helyzetbe Szélpál.

A pontosztozkodásról az első félidőben nagy ziccert rontó Hodžić gondoskodott, a 92. percben, egy közeli fejessel volt eredményes, beállítva az 1–1-es végeredményt.

A Fehérvár két forduló után két, a Paks egy ponttal áll. Vasárnap az Újpest-Budafok mérkőzés zárja a fordulót.

MOL Fehérvár FC-Paksi FC 1-1 (0-0)

Rovatok