Index Vakbarát Hírportál

Később is megmaradhatnak az egymeccses párharcok a BL-ben és az EL-ben

2020. augusztus 23., vasárnap 17:43

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fontolgatja, hogy a jövőben a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is megtartja a kieséses rendszerben a koronavírus-járvány miatt idén kényszermegoldásként alkalmazott egymeccses párharcokat.

„Be kell vallanom, az egymeccses rendszer számomra sokkal izgalmasabb, mint a korábban alkalmazott kétmeccses párharcoké. Egy meccsen bármelyik csapat le tudja győzni bármelyik riválisát, akár a Bajnokok Ligájában, akár az Európa Ligában"– mondta Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke, aki arról is beszélt, hogy a döntés előtt széleskörű konzultációt tartanak.

„Ez az egyik érdekes hozadéka a pandémiának. Egy ilyen rendszert kellett terveznünk és játszanunk, és a végén kiderül, hogy egy rendkívül érdekes lebonyolítást láthatunk" – mondta az elnök.

Aleksander Ceferin szerint nehéz helyet találni egy nyolcas tornának a versenynaptárban, mert a játékosok az év 365 napjának majd mindegyikén futballoznak.

Ceferin beszélt arról is, hogy a kevesebb mérkőzés nem feltétlenül jelent bevételkiesést az UEFA számára, amennyiben a magas minőségű meccseket megfelelően beharangozzák. (MTI)

Rovatok