Index Vakbarát Hírportál

Egy potyagóllal maradt veretlen a Vasas az NB II.-ben

2020. augusztus 23., vasárnap 18:21

A Vasas az NB II. ötödik fordulójában is megőrizte veretlenségét, de csak a meccs hajrájára dolgozta le kétgólos hátrányát a Haladással szemben, és ehhez is kellett egy kapusbaki.

A Haladás már a meccs legelején több helyzetet kidolgozott, és a 20. percben már góllal is tudták befejezni akciójukat a szombathelyiek. Egy szöglet után Mocsi Attila fejesével szerezték meg a vezetést. 

A Vasas ezután próbált aktívabb lenni, de nem tudták veszélyeztetni igazán a Haladás kapuját. A vendégcsapat a félidő végén meglőhette volna második gólját, de Szalay Szabolcs elszórakozta ziccerét.

A második félidőben a Vasas már erőszakosabb volt, beszorította a Haladást, de mégis kétgólos hátrányba került. Újra egy szöglet előzte meg a Haladás gólját, és Csilus Tamás megpattanó lövéséből lett gól.

A hajrá már egészen jól sikerült a Vasasnak, a 81. percben Silye Erik lőtt be egy kipattanót, majd négy perccel később Hinora Kristóf közel 30 méteres lövése is a kapuba szédült. Ehhez kellett Verpecz István kapus is, aki kiütés helyett kapujába paskolta a labdát.

Potyagóllal egyenlített a Vasas

Hinora lövését Verpecz bevédte, így a Vasas kétgólos hátrányból mentett pontot a Haladás ellen. Részletek: https://bit.ly/3gnJ81a

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 23., vasárnap

A végén még egy nagy helyzete volt a Vasasnak, de Balajti Ádám lövését már bravúrral védte Verpecz.

A Vasas veretlenségével (két győzelem, három döntetlen) együtt a bajnokság ötödik helyén áll, a Haladás nyolc ponttal a hatodik az NB II.-ben.

Merkantil Bank Liga NB II., 5. forduló:

Az állás: 1. Ajka 12 pont (14-3), 2. Gyirmót 12 (9-4), 3. Debreceni VSC 10

Rovatok