Index Vakbarát Hírportál

A csapat nélküli Dzsudzsák nincs a válogatott keretben

2020. augusztus 24., hétfő 14:08

A magyar labdarúgó-válogatott szövetség kapitánya, Marco Rossi kijelölte a válogatott keretet, amelyikre számít a Nemzetek Ligája szeptemberi mérkőzésein. A csapat előbb Törökországba megy, szeptember 3-án Sivasban játszik, majd szeptember 6-án az oroszokat fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

A klub nélküli, az MTK-ban edzegető Dzsudzsák Balázs nem tagja a csapatnak, így 109. válogatottságára még várni kell. A csapatkapitány tavalyelőtt volt ugyanebben a helyzetben, akkor sem volt csapata, és akkor sem számított rá a kapitány. Az Eszéken futballozó Kleinheisler Lászlóval sem számol most Rossi, ahogy a Hajduk játékosa, Gyurcsó Ádám sem kapott meghívót.

Rossi örült volna, ha Dzsudzsák is kerettag. "Lehetek jó vagy kevésbé jó kapitány, de legalább mindig következetes voltam. A döntéseimet senki nem befolyásolta, saját elveim mentén dönthetek" - kommentálta.

Négy újonc van - Cseri, Babati, Schäfer, Szőke -, Nikolics pedig Simonhoz hasonlóan visszatért.

Rengeteg szempontot kellett mérlegelni, a járvány miatt sokkal többet, mint máskor, hiszen novemberben voltunk legutóbb pályán

– magyarázta Rossi. A tavaly novemberi kerethez képest 11 változás van.

"A török meccs előtt két napunk lesz edzeni, és aki kicsit is járatos ebben a sportágban, az el tudja képzelni, hogy tíz hónap kihagyás után ez komoly nehézségeket okoz, hogyan tudunk így felkészülni, majd játszani. Ezzel a nehézséggel azonban mindenkinek szembe kell néznie, így ellenfeleinknek is" - jelentette ki Rossi.

Sallai Rolanddal és Szoboszlai Dominikkal, a keret két legígéretesebb és legértékesebb fiatal mezőnyjátékosával kapcsolatban Rossi azt mondta: a közelmúltban telefonon velük is többször beszélgetett. Azt kérte tőlük, hogy ezúttal ne azt bizonyítsák be, mennyire ügyes labdarúgók, hanem azt: hatékony futballisták.

"Magyarországon mindenki tudja róluk, hogy nagyon ügyesek, most viszont elsősorban hatékonynak és céltudatosnak kell lenniük. Ezért arra biztattam őket, elsősorban ne a szépségre törekedjenek" - közölte.

A válogatottra a legfontosabb meccs október 8-án vár, akkor még az előző NL-sorozat a playoffja zajlik, aminek március végén kellett volna véget érnie. Egy szófiai győzelemmel megnyílhat az esély a 2021-es Európa-bajnoki részvételre. A bolgárok legyőzése után még az Izland–Románia párharc győztesén is át kell lépni, azt a meccset viszont már Budapesten játszhatjuk.

A keret

Borítókép: A magyar futballválogatott kapitánya, Dzsudzsák Balázs a Puskás Aréna nyitómeccsén 2019. november 15-én, Uruguay ellen. Fotó: Balogh László / Getty Images Hungary

Rovatok