Index Vakbarát Hírportál

A Felcsút koronavírusos játékosai miatt NB III.-as fiatalokat is visz az Európa Liga-meccsre

2020. augusztus 26., szerda 09:25

Egyelőre nem tudni, hogy a Felcsút milyen összeállítású csapattal utazhat Svédországba, hogy lejátssza története első Európa Liga-meccsét a Hammarby ellen. 

A Puskás Akadémia csapatában korábban több koronavírussal fertőzött játékost jelentettek, emiatt egyik NB I.-es meccsét sem játszhatta le a klub.

A Bajnokok Ligája és az Európa Liga eddigi meccsein az volt a gyakorlat, hogy ha koronavírusos személy tagja a kiutazó küldöttségnek, akkor nem rendezik meg a mérkőzést, az európai szövetség (UEFA) pedig a vétlen csapatot juttatja tovább 3-0-s gólkülönbséggel. A Felcsút ezért sem kockáztathat, írja az MTI.

A felcsútiak szerda reggelig nem közölték, hogy kik utaznak Stockholmba, ahogy azt sem, hányan érintettek a csapatból. Az Nso.hu azt írta, a klub az utolsó pillanatig kivár, szerda délelőtt kapja meg a koronavírustesztek eredményeit, ekkor dől el, délután milyen összetételű kerettel utazik Svédországba. Az sem zárható ki, hogy az NB III.-as csapattól is csatlakoznak néhányan, a második csapat szerdai bajnokija ugyanis elmarad.

Mindeközben a Csakfoci.hu kiszúrta, hogy az UEFA honlapján már szerepel a Puskás Akadémia 25 fős meccskerete, amiben meglepő nevek is szerepelnek. A meccsre benevezték, a felcsúti NB III.-as csapathoz tartozó 18 éves román középpályást, Marius Corbut, a 19 éves mongol középpályást, Ganbold Ganbayart, a profi futballtól visszavonult, 35 éves Magasföldi Józsefet és a 36 éves kapust, Molnár Pétert. Kapusposztra jelölték még a 17 éves Auerbach Martint és a 19 éves Kiss Ágostont.

Rovatok