Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona megpróbálja maradásra bírni Messit

2020. augusztus 26., szerda 14:20

A Barcelona megpróbálja meggyőzni Lionel Messit arról, hogy maradjon ott a klubban, és a sportigazgató Ramon Planes szerint a futballista ott is lesz az edzéseken, amint azok újraindulnak.

A Barcelona szerdán új játékosát, a portugál Francisco Trincaót mutatta be, de érthetően nem a fiatal szélsőre irányult a figyelem, a sajtótájékoztatón a távozását bejelentő Messi volt a fő téma.

„Fontos hír volt ez Messiről, de amit mi érzünk, és sokszor el is mondtunk, mi Messire Barca-játékosként gondolunk. Ma Trincao érkezett hozzánk, és reméljük, hogy ő Messi oldalán fog majd győzni. A Barca már sokszor újraépítette magát történelme során, és mindig erősebben tért vissza. A mi ötletünk az, hogy a világ legjobb játékosa körül építsük fel. Óriási tisztelettel kell lennünk Leo felé, önmaga és történelme miatt is. Mi nem gondolkodunk semmiféle szerződési záradékról" – mondta Planes.

„Messi házassága a Barcával mindkét félnek sokat adott, és a szurkolóknak is sok örömet nyújtott. Mi azon dolgozunk, hogy meggyőzzük Messit, hogy találjuk meg a legjobb megoldást Barcának és neki is. Nincs vita Messi és a Barcelona között, egyik fél sem érdemli meg. Azon dolgozunk, hogy egy győztes Barcát csináljunk" – folytatta a sportigazgató.

„A klubban nincs megosztottság Leóval kapcsolatban. Mindenki, aki érti a futballt azt akarja, hogy újra nyerjen, ő egy győztes. Messi nem mondta nekünk, hogy nem fog edzésre járni, de minden kommunikáció a két fél között marad, nem fogjuk kiteregetni, hogy miről tárgyalunk. A párbeszédre törekszünk" – mondta Planes.

Rovatok