Index Vakbarát Hírportál

Újabb BEK-győztes kerülhet a Fradi útjába

2020. augusztus 27., csütörtök 08:15

A Ferencváros a Bajnokok Ligája második fordulójának legnagyobb meglepetését érte el, miután rendkívül hatékony helyzetkihasználással 2-1-re verte idegenben a skót Celticet. A magyar bajnok a harmadik fordulóban nem lesz kiemelt, így a következő ellenfelekkel találkozhat.

A hétfői sorsoláson derül majd ki, melyik klub lesz a Fradi következő kihívója szeptember 14-én vagy 15-én, a válogatott meccsek után.

A Dinamóval szemben tavaly az idegenbeli 1-1 után hazai pályán 4-0-ra elveszítette a párharcot Szerhij Rebrov csapata, amelyik erre a szezonra még markánsabb lett. A horvátokkal szemben eddig rendre alulmaradt az útjába kerülő magyar csapat (MTK, ZTE, Győr), itt lenne az idő a visszavágásra. A Dinamo hatalmas csatában jutott tovább Kolozsváron szerda este, emberhátrányban játszva is gólt tudott elérni, 2-2 lett a végeredmény, a horvát bajnok tizenegyesekkel nyert 6-5-re.

A svájciak a Debrecent verték 2008-ban és 2013-ban egészen simán. A Young Boys az első körből játék nélkül továbblépő feröeri bajnokot 3-1-gyel intézte el. 2019-ben szerepeltek legutóbb a főtáblán.

A Crvena zvezda 1991-ben BEK-győztes volt, az előző két sorozatban ott volt a csoportkörben, a klub a Fradihoz hasonlóan kezdi visszanyerni erejét. A szerbek 2018-ban még a későbbi győztes Liverpoolt is legyőzték hazai pályán.

Az azeri Qarabag a moldáv Seriff Tiraspolt 2-1-re verte szerda este, jól összerakott csapat, amelyik 2018-ban már szerepelt a Bajnokok Ligája főtábláján. Ezt az évet leszámítva 2015 óta rendre megtalálható az EL főtábláján, vagyis rutinos csapatnak mondható.

A Maccabi Tel-Aviv azt a litván Suduvát múlta felül idegenben 3-0-ra, amelyik tavaly a Ferencváros ellen vérzett el az EL-playoffban. A Maccabit két éve Thomas Doll-lal nem sikerült felülmúlniuk a zöld-fehéreknek, most itt is revansra kerülhet sor. Az izraeliek 2016-ban jártak a BL-főtáblán, az EL-ben négyszer jutottak el a csoportkörig.

A szeptemberi párharcok öt győzteséhez csatlakozik az osztrák Salzburg, a görög Olympiakosz és a cseh Slavia Praha. Ez a nyolc csapat már oda-visszavágós meccsen dönti el, melyik négy mehet a BL-főtáblára. A vesztesek átkerülnek az EL-be, ott egy meccs határoz a továbbjutásról.

A Ferencváros 1995-ben szerepelt a Bajnokok Ligája főtábláján, akkor a belga Anderlechtet búcsúztatta el a selejtezőben idegenbeli győzelemmel (1-0) és hazai döntetlennel (1-1).

Rovatok