Index Vakbarát Hírportál

Bombagólok potyogtak az NB I.-ben

2020. augusztus 30., vasárnap 21:00

Az NB I. harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján az újonc Budafok az előző bajnokság ezüstérmesét, a MOL Fehérvárt fogadta. A két csapat először játszott egymással az NB I.-ben, a Budafok 74 éve szerepelt utoljára az élvonalban.

A 35. percben Nego szerezte meg a vezetést a vendég csapatnak, de nem egészen 30 perc múlva megint már 1-1 volt az állás, Alen Skribek egy 22 méterről megeresztett kapáslövéssel egyenlített. 

Nyolc perccel később megint a Fehérvár rúgott gólt, ezúttal is Nego volt eredményes. A 74. percben már 3-1 volt a Fehérvárnak, a csereként beálló Nikolics Nemanja lőtt gólt. A 4-1-es végeredményt Ivan Petrjak állította be a 91. percben egy sarokkal szerzett góllal. Győzelmével a Fehérvár átmenetileg átvette a vezetést a bajnokságban, a Budafok 7. helyen áll. 

A szünetben sérülés miatt le kellet cserélni a Fehérvár védőjét, Hangya Szilvesztert, akit Korhut Mihály helyett hívott be a magyar válogatott keretébe Marco Rossi szövetségi kapitány. A magyar válogatott csütörtökön Törökországgal játszik a Nemzetek Ligája B divíziójában, három nappal később pedig Oroszországot fogadja.

A Zalaegerszeg a címvédő Ferencvárossal találkozott a játéknap másik meccsén. A 32. percben 0-0-s állásnál nagy lehetőséghez jutott a hazai pályán játszó ZTE; Botka Endre hátulról fellökte a kapura törő Babati Benjámint, amiért a bíró tizenegyest ítélt és piros lapot adott az FTC játékosának. Babati vállalta el a büntetőt, de Dibusz Dénes lábbal védte a középre tartó lövését, így maradt a 0-0. 

A kihagyott büntető a 40. percben bosszulta meg magát, a Fradi megszerezte a vezetést. Civic vállalkozott lövésre a tizenhatoson kívül, a ZTE kapusa hiába nyújtózott, nem tudta kiszedni a hosszú sarokból. 

Az emberhátrányban játszó FTC beszorult a második félidőben, mégis ők szereztek újabb gólt: az 54. percben egy szöglet után Igor Haratin fejelt gólt. A ZTE csak szépíteni tudott, a védők szerencsétlenkedését a büntetőnél hibázó Babati használta ki a 83. percben. A 93. percben a Zalaegerszegből is kiállítottak egy játékost, de ez már nem befolyásolta a végeredményt, a Fradi 2-1-re nyert. 

Az FTC két lejátszott meccs után 5. a bajnokságban, a ZTE 9. 

Rovatok