Index Vakbarát Hírportál

Alakulgat Messi jövője: 3 év Manchesterben, 2 év New Yorkban

2020. augusztus 31., hétfő 16:25

Múlt kedden vált hivatalossá, hogy 20 év után távozik a Barcelonától Lionel Messi. Sem a vasárnapi kötelező koronavírus-tesztelésen nem jelent meg, és azt írja a Sky, hogy a hétfői edzésen sem fog részt venni, mert nem tekinti magát a keret tagjának.

Úgy gondolja, hogy a szerződése lejárt, mert élt azzal az opcióval, hogy az utolsó évet már nem kívánja kitölteni. Az okozza a bonyodalmakat, hogy június 10-ig kellett volna szólnia, nem pedig augusztus végén. Messi viszont arra hivatkozik, hogy a koronavírus-járvány miatt nem szólt júniusban, hanem akkor jelezte távozási szándékát, amikor véget ért a szezon.

A Messit képviselő menedzsment egyébként szerdán fog találkozni a Barcelona vezetőségével, hogy egyeztessenek a jövőről.

Az argentin természetesen azt szeretné elérni, hogy távozhasson. A legújabb hírek szerint egy olyan konstrukcióban vásárolná ki Manchester City, hogy három évet Angliában kellene játszani, míg két másik szezont a klub amerikai ikertestvérénél, New Yorkban, az MLS-ben. A City-ben Guardiola irányítása mellett futballozhatna, ami nagy vágya.

A Sport.es azt is kiszámította, hogy összességében a 700 millió eurós kivásárlási ár sem jelentene feltétlenül problémát, mert maga Messi alkudozna a klubjával, önmagát vásárolná ki, később pedig neki bónuszként fizetne a City arab tulajdonosa.

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: David Ramos / Getty Images Hungary)

Rovatok