Index Vakbarát Hírportál

Koeman teljesen felforgatná a Barcelonát

2020. szeptember 2., szerda 10:54

Lionel Messi sorsáról szerdán egyeztet a család és a Barcelona vezetősége, eközben Ronald Koemannak már nagy erőkkel kellene dolgoznia az új csapat összerakásán, stratégián, mert szeptember közepén kezdődik a spanyol bajnokság, igaz a katalánok kaptak egy kis haladékot, mert csak szeptember 27-én kell pályára lépniük.

A Sport Bild kiderítette, hogy Koeman szakít a 4-3-3-as felállással, és két védekező középpályással képzeli el a jövőt.

Nem kis váltásról van szó, mert a klub egész utánpótlásképzése a 4-3-3-as rendszerre van felépítve már régóta. Koemannak azonban nagyon imponált a Bayern lendületes, dinamikus, impulzív és egységes játéka, és 4-2-3-1-ben képzeli el a jövőt. Rakitic már hivatalosan is elköszönt, és visszatért a Sevillához, Vidal is menni fog, neki az Inter ajánlott kétéves szerződést, de a megállapodás még nem született meg.  

A 23 éves holland Frenkie de Jong lenne a középpálya vezére, a Bayerntől visszatérő Philippe Coutinhónak is adna egy esélyt, és a sorozatos sérülésekkel bajlódó Ousmane Dembeléről sem mondana le.

Érthető is a felállás, mert a brazil és a francia játékosért összesen 200 millió eurónál is több pénzt fizettek ki.

A holland szál nemcsak a középpályán jönne elő, mert a lyoni Memphis Depay lenne Koeman csatára, akivel nagyon jó viszonyban, bár most arról írt a mediotiempo, hogy a PSG is szeretne rácsapni a játékosra. Wijnaldumot is szeretné Barcelonába vinni az edző, az argentin Lautaro Martinez szerződtetése pedig már régi téma.

Rovatok