Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai: Szerencsére befelé pattant

2020. szeptember 3., csütörtök 23:42

Kilencedik válogatott meccsén második gólját lőtte a magyar labdarúgó-válogatottban Szoboszlai Dominik, Magyarország ezzel verte 1-0-ra Törökországot idegenben.

„Van olyan érzés, amikor azt érzed, miután elrúgtad, hogy be fog menni. Ez most olyan volt, és szerencsére a kapufáról befelé pattant”

– mondta az M4-nek a Salzburg középpályása.

„Úgy jöttek fel a pályára a törökök, hogy azt hitték, könnyű lesz, mi pedig úgy mentünk fel, hogy van egy cél, és az első perctől az utolsóig küzdöttünk. Egymásra talált a csapat, együtt dolgoztunk meg a győzelemért. A csapatkapitány, Szalai Ádám azt mondta az öltözőben, ez egy háború, futni kell az első perctől az utolsóig, mert majd holnap kipihenhetjük magunkat."

Sallai Roland arról beszélt, hogy nagyon jó mérkőzést játszottak, és végre megmutatták, milyen kvalitás van ebben a csapatban, pláne, ha végig koncentráltak tudnak maradni. Az egész ország büszke lehet társaságra, és reméli, vasárnap ezt tudják folytatni.

A szövetségi kapitány, Marco Rossi szerint a törökök egy kicsit le is becsültek bennünket, aztán meglepődtek a taktikán, és nem tudtak változtatni.

„A fordulás után egy kissé fáradtabbak voltunk, mint ők, hátul helyezkedtünk, de mindig sikerült a területeket lezárni. Megérdemelt győzelem volt. Kétszer már játszottunk ebben a 3-5-2-es rendszerben, sok statisztikát megnéztünk a kényszerpihenőn, és arra jutottunk, ezzel a rendszerrel kevesebb lehetőséget adtunk az ellenfeleknek, amikor 4 védővel játszottunk több gólt kaptunk. Igazi csapatmunkát végeztünk, ha egységesek vagyunk, egy ilyen győzelem sem elérhetetlen. Azt a kockázatot fel kellett vállalni, hogy Szalai és Holender is a kezdőben legyenek. Ha ilyenek leszünk a folytatásban, akkor sikeresek leszünk, és mindez kellő önbizalmat adhat a folytatásra.”

Rovatok